Lens takmanın zararı var mı?

İçindekiler:

  1. Lens takmanın zararı var mı?
  2. Kontakt lens ile banyo yapılır mı?
  3. Kontakt lens hangi durumlarda kullanılması daha uygun olur?
  4. Lensi kimler kullanabilir?

Lens takmanın zararı var mı?

Kontakt lens sıklıkla gözde kırma kusuru varlığında görmeyi düzeltmek için veya göz rengini değiştirmek amacıyla kullanılan çok nadiren olarak da diğer göz bozuklukları tedavisinde kullanılan göz ön yüzeyindeki kornea tabakası üzerine yerleştirilen bir protez olduğunu anlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay, ...

Kontakt lens ile banyo yapılır mı?

DUŞ ALIRKEN LENSİNİZİ ÇIKARIN! Kontakt lens gözdeyken duş almak çok tehlikeli. Zira musluk suyu ile lensin en ufak bir teması, gözde çok ağır, çok ciddi boyutu olan ve körlüğe kadar gidebilen sorunlara yol açabiliyor!

Kontakt lens hangi durumlarda kullanılması daha uygun olur?

Görme bozukluklarının düzeltilmesinde, göz renginin değiştirilmesinde, ya da kornea hastalıklarının tedavisinde kontakt lens kullanılmaktadır. Kontakt lensler, 1800'lerde göz bebeğinin önünü tamamen kaplayan üfleme cam lenslerden yapılan incecik plastik kornea lenslerine uzanan bir evrim geçirmiştir.

Lensi kimler kullanabilir?

Genel olarak doktorlar yetişkin kişiler için lens kullanımını önermektedirler. Çünkü küçük yaşta olan çocuklar lens temizliğini dikkatle yapamadığı için gözün mikrop kapma ihtimali yüksektir. Lens kullanmadan önce göze ayrıntılı muayene yapılarak herhangi bir göz rahatsızlığı var mı tespit edilmelidir.