Zahidem kim yazmış?

İçindekiler:

  1. Zahidem kim yazmış?
  2. Neşet Ertaşın Zahidesi nereli?
  3. Neşet Ertaş Zahide nereli?
  4. Zahidem türküsü hangi yöreye aittir?
  5. Zahidem türküsü hangi bölgeye aittir?
  6. Neset Ertas Neredesin Sen kime yazmis?
  7. Neredesin sen şarkısı kime yazıldı?
  8. Neşet Ertaş Ahirim Sensin kime yazdı?

Zahidem kim yazmış?

Zahidem türküsünü bilmeyenimiz de sevmeyenimiz de yoktur muhtemelen. Neşet Ertaş'ın sesinden dinlemeye alıştığımız türkünün asıl yazarı Aşık Arap Mustafa'dır.

Neşet Ertaşın Zahidesi nereli?

1901'de Kırşehir'in Orta Hacı Ahmetli Köyü'nde doğan Arap Mustafa anne ve babasını küçük yaşta kaybedince akrabaları tarafından büyütülür. Yörede meşhur olan 'Koca Oyunu'nda Arap rolünü oynadığı için bu lakapla anılır.

Neşet Ertaş Zahide nereli?

1901'de Kırşehir'in Orta Hacı Ahmetli Köyü'nde doğan Arap Mustafa anne ve babasını küçük yaşta kaybedince akrabaları tarafından büyütülür.

Zahidem türküsü hangi yöreye aittir?

Halk arasında “Zahidem” adıyla ün yapan türkünün şairi Aşık Arap Mustafa, 1901 yılında Çiçekdağı'na bağlı Orta Hacı Ahmetli köyünde dünyaya gelmiştir. Babasını annesini çok küçük yaşlarda yitirir.

Zahidem türküsü hangi bölgeye aittir?

Halk arasında “Zahidem” adıyla ün yapan türkünün şairi Aşık Arap Mustafa, 1901 yılında Çiçekdağı'na bağlı Orta Hacı Ahmetli köyünde dünyaya gelmiştir.

Neset Ertas Neredesin Sen kime yazmis?

Bu vesileyle tekrar söyleyelim: Neşet ErtaşNeredesin Sen” türküsünü annesi için yazmıştır. İlk satır “Şu garip halimden bilen, şiveli nazlım” şeklindedir. İşveli değil şiveli'dir. Diğer dizeler gibi bu ifade de merhumun annesini tasvir eder.

Neredesin sen şarkısı kime yazıldı?

Bu vesileyle tekrar söyleyelim: Neşet Ertaş “Neredesin Sen” türküsünü annesi için yazmıştır. İlk satır “Şu garip halimden bilen, şiveli nazlım” şeklindedir. İşveli değil şiveli'dir. Diğer dizeler gibi bu ifade de merhumun annesini tasvir eder.

Neşet Ertaş Ahirim Sensin kime yazdı?

Neşet Ertaş'ın kaleminden Olan 'Ahirim Sensin' türküsünün yazılma hikayesi.