İçindekiler:
- Bebeklerde hırıltı nasil tedavi edilir?
- Laringomalaziye ne iyi gelir?
- Hiriltili solunum neden olur?
- Laringomalazi ne demek?
- Laringomalazi nasıl anlaşılır?
Bebeklerde hırıltı nasil tedavi edilir?
Bebekte hırıltı solunum varsa öncelikle doktoruna başvurup altta yatan herhangi bir nedenden kaynaklanıyorsa bunun öğrenilmesi gerekir. Tetkiklerde eğer önemli bir neden yoksa, reçetesiz olarak da satılan serum fizyolojik ile ya da burun aspiratörleri ile bebeğinizin burnunu temizleyebilirsiniz.
Laringomalaziye ne iyi gelir?
İyi huylu bir durum olan laringomalazinin
tedavisi yoktur. Yaşla solunum yollarındaki yapılar olgunlaşır ve vakaların çoğu 1,5 yaş civarında kendiliğinden düzelir. Nadiren 5 yaşa kadar uzun süren vakalar bildirilmiştir.
Hiriltili solunum neden olur?
Bronşları daraltan, bronş çapında azalmaya sebep olan her türlü hastalıkta bronş içinden geçen hava akımının ses oluşturması nedeni ile
hırıltılı solunum meydana çıkar. Göğüste oluşan hırıltının en belirgin işareti nefes alıp verirken uğultu sesi çıkmasıdır. Bu özellikle de nefes verirken artar.
Laringomalazi ne demek?
Laringomalazi, bir çocuk nefes aldığında ses telleri üzerindeki gevşek dokunun hava yoluna düşüp, kapandığı ve stridor oluşturduğu bir durumdur. Stridor, “gürültülü nefes” için kullanılan tıbbi bir terimdir. Laringomalazili çocukta duyulan stridor, çocuk nefes alırken en iyi duyulan yüksek frekanslı bir sestir.
Laringomalazi nasıl anlaşılır?
Laringomalamazinin en belirgin özelliği, hırıltının (stridorun), bebek emerken, uyurken, sırtüstü (yüzyukarı) yatırılınca artması ve bebek ağladığında azalmasıdır. Bebekte üst veya alt solunum yolu enfeksiyonu gelişirse, stridor daha da kötüleşebilir.