Delta açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. Delta açılımı nedir?
  2. Delta ne demek Yunan?
  3. Delta ingilizce ne demek?
  4. Delta neyi simgeler?
  5. Delta Ne matematik?
  6. Delta nedir fen?
  7. Latince Delta ne demek?
  8. Delta nedir nasıl oluşur?
  9. Delta matematikte ne anlama gelir?
  10. Denklemin Diskriminantı nedir?
  11. Diskriminant neden kullanılır?
  12. Coğrafya delta ne demek?
  13. Delta nerede görülür?
  14. Delta ovası nedir Türkiye'deki örnekleri?
  15. Delta hangi dil?

Delta açılımı nedir?

Delta açılımı nedir? Delta kelimesi Türkçe'de "1. Yunan alfabesinin dördüncü harfi, Δ, 2. Nil nehrinin delta harfine benzeyen ağzı" anlamına gelir. ... Yunanca sözcük Fenike dilinde dlt "kapı, Fenike alfabesinin dördüncü harfi " sözcüğünden alıntıdır.

Delta ne demek Yunan?

1. anlamı Yunan alfabesinin dördücü harfi (D). Bir ırmağın denize kavuştuğu yerde lığların birikmesiyle oluşan üçgen biçimli ova, çatal ağız. ... 3. anlamı yunan abecesinin dördüncü harfi.

Delta ingilizce ne demek?

Ingilizce-Türkçe Çeviri İsim delta: Yunan alfabesinin 4'üncü harfi: Δ. ... İsim, Matematik değişkenin sonsuz küçük değişme miktarı. İsim, Elektrik-Elektronik üçgen bağlama.

Delta neyi simgeler?

Δδ (delta) Δ ile temsil edilenler: sonlu fark. fark işleci.

Delta Ne matematik?

Diskriminant Δ (delta) ile gösterilen matematiksel bir ifadedir. Bununla beraber formülü şu biçimdedir: ax2 + bx +c=0 verilen denklemin diskriminantını ya da deltasını hesaplamak için Δ =b2– 4ac formülü ile işlem yapılır.

Delta nedir fen?

Delta, bir ırmağın çatallanarak denize döküldüğü yerdir.

Latince Delta ne demek?

Yunan alfabesinin dördüncü harfi, Δ, 2. Nil nehrinin delta harfine benzeyen ağzı" anlamına gelir. Eski Yunanca délta δέλτα z "1.

Delta nedir nasıl oluşur?

Delta, bir ırmağın çatallanarak denize döküldüğü yerdir. Eski Yunan tüccarların Nil Nehri'nin denize ulaşan kısmında üçgen biçiminde kara parçaları olduğunu gördüler. ... Bir süre sonra verimli toprakların birikmesiyle delta ovası oluşur.

Delta matematikte ne anlama gelir?

Diskriminant Δ (delta) ile gösterilen matematiksel bir ifadedir. Bununla beraber formülü şu biçimdedir: ax2 + bx +c=0 verilen denklemin diskriminantını ya da deltasını hesaplamak için Δ =b2– 4ac formülü ile işlem yapılır.

Denklemin Diskriminantı nedir?

Diskriminant, ikinci dereceden denklem formülünde karekök işaretinin altındaki parçadır: b^2-4ac. Diskriminant bize bir veya iki çözümün olduğunu veya çözüm olmadığını söyler.

Diskriminant neden kullanılır?

Diskriminant matematik biliminde bir cebirsel kavramdır. Gerçel katsayılı ikinci derece polinom denklemler'in çözümü için kullanılır. ... Bir polinom için çoklu köklerin varlığı veya yokluğu için gereken koşul da diskriminant'in varlığı ve yokluğu ile bulunabilmektedir.

Coğrafya delta ne demek?

Delta, bir ırmağın çatallanarak denize döküldüğü yerdir. Eski Yunan tüccarların Nil Nehri'nin denize ulaşan kısmında üçgen biçiminde kara parçaları olduğunu gördüler. Oluşan şekiller Yunan alfabesinin dördüncü harfi Δ (delta) ile aynı olduğu için tüccarlar buraya delta adını verdiler.

Delta nerede görülür?

1- Ege Bölgesi: Balat ovası (Büyük Menderes ile), Selçuk – Efes ovası (Küçük Menderes ile), Menemen ovası (Gediz ile), Dikili ovası (Bakırçay ile) Ege bölgesinde bulunan delta ovaları içindedir. 2- Akdeniz Bölgesi: Çukurova (Seyhan ve Ceyhan ile) ve Silifke ovası Akdeniz bölgesinde bulunan delta ovalarıdır.

Delta ovası nedir Türkiye'deki örnekleri?

Seyhan nehrinin ve Ceyhan nehrinin birleştiği yerde oluşan delta ovasına Çukurova Delta Ovası denir. ... Küçük menderes nehrinin ağzında oluşan delta ovasına Selçuk Delta Ovası denir. Büyük menderes nehrinin ağzında oluşan delta ovasına Balat Delta Ovası denir. Çukurova delta ovası, Türkiye'nin en büyük delta ovasıdır.

Delta hangi dil?

Delta (Δ δ) (Yunanca: Δέλτα, Delta), Yunan alfabesinin dördüncü harfi. Dildeki ismi deltadır. Yunancadaki sesin Türk alfabesinde karşılığı yoktur. Dil ucu ön dişlere dokundurularak çıkarılır.