Türk Dil Kurumu yanlış nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Türk Dil Kurumu yanlış nasıl yazılır?
  2. Tembel kelimesi nasıl yazılır?
  3. Yalnızlık nasil yazılır?
  4. Doğru ki nasıl yazılır?
  5. Yanlış kelimesi nereden gelir?
  6. Tembellikten nasıl yazılır?
  7. TDK yanlış ne demek?

Türk Dil Kurumu yanlış nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na ( Tdk ) ''yanlış'' olarak yazılmalıdır. Bu sözcüğünün cümle içinde kullanımına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Tembel kelimesi nasıl yazılır?

TDK'ya göre tenbel mi tembel mi sorusu araştırılan konular arasında yer almaktadır. İşte doğru yazımı... Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının tenbel olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı tembel olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de tembel kelimesi doğru yazım biçimidir.

Yalnızlık nasil yazılır?

Yalnız kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı Yalnız şeklindedir. Kelime a dan sonra n ile değil l ile yazılır.

Doğru ki nasıl yazılır?

Sonunda 'ki' olan (ki'nin bitişik yazıldığı) sözcüğe '-ler' eki getirdiğinizde, yani çoğul yaptığınızda cümlenin anlamı bozulmaz. Bunun için 'ki'yi 'kiler' olarak değiştirin ve cümleyi tekrar okuyun. Eğer cümle anlamsız hale gelmiyorsa, 'ki' bitişik yazılır.

Yanlış kelimesi nereden gelir?

Arapça χṭy kökünden gelen χaṭāˀ خطاء "yanılgı, yanlış" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça χaṭā خطا "yanıldı, yanlış yaptı" fiilinin masdarıdır.

Tembellikten nasıl yazılır?

Doğru kullanımı Tembellik şeklinde olmalıdır.

TDK yanlış ne demek?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'yanlış'tır. YANLIŞ NE DEMEK: 1- Bir kurala, bir ilkeye, bir gerçeğe uymama durumu, yanılgı, hata. 2- Bir kurala, bir ilkeye, bir gerçeğe uymayan, aykırı olan, hatalı.