İşsizlik maaşı nasıl alınır 2020?

İçindekiler:

  1. İşsizlik maaşı nasıl alınır 2020?
  2. Askerliği Uzayanlara maaş verilecek mı?
  3. İşsizlik maaşı şartları nelerdir?
  4. Terhis olan askerlere para verilecek mi?
  5. Askerlik karar maddesi 21 ne demektir?
  6. Pandemi döneminde işten çıkarılan işçi işsizlik maaşı alabilir mi?

İşsizlik maaşı nasıl alınır 2020?

İşsizlik Ödeneğine Başvuru Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

Askerliği Uzayanlara maaş verilecek mı?

Altı aylık askerlik süresini uzatanlara asgari ücretten az olmamak üzere harçlık ödenirken, askerlik yapanlara Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yapacağı konutlarda öncelik tanınacak. Askerliğini uzatanların asgari ücret üzerinden yapacakları borçlanma primleri Milli Savunma Bakanlığı'nca karşılanacak.

İşsizlik maaşı şartları nelerdir?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

Terhis olan askerlere para verilecek mi?

Yeni Askerlik Kanunu'nun yapılacak düzenlemeye uygun olduğuna dikkat çeken Tekin, “İsteyen erbaş ve erler, terhislerine hak kazandıkları tarihten itibaren 6 ay olan askerlik sürelerini 12 ay olarak tamamlayabiliyorlar. Askerlik hizmetine devam edenlere de net asgari ücretten az olmamak üzere harçlık ödeniyor.

Askerlik karar maddesi 21 ne demektir?

(7) Bu madde kapsamında askerlikleri ertelenenler, seferberlik ve savaş hâlinde lüzum ve ihtiyaca göre askere sevk edilir. MADDE 21 – (1) Bu Kanunda yazılı mazereti bulunduğuna dair belge ibraz etmeyenlerden; ... Bu durumda bulunan yükümlüler hakkında 24 üncü madde hükümleri uygulanır.

Pandemi döneminde işten çıkarılan işçi işsizlik maaşı alabilir mi?

Pandemide 3 milyondan fazla kişiye kısa çalışma ödeneği ödenerek, bu kişilerin iş ilişkisinin devamı sağlandı. 30 Haziran'da biten “kısa çalışma”dan faydalananlar yeniden işsizlik maaşı hak etmeden önce her ne nedenle işten ayrılırlarsa ayrılsınlar işsizlik maaşı alabilirler.