Meslektaş mı meslektaş mı?

İçindekiler:

  1. Meslektaş mı meslektaş mı?
  2. Meslektaş nasil yazılır TDK?
  3. Yedi bin tl nasıl yazılır?
  4. Meslektaş olmak ne demek?
  5. Para ile ilgili sayılar nasıl yazılır?
  6. Hergün nasıl yazılıyor?
  7. 1 milyar TL rakamla nasıl yazılır?

Meslektaş mı meslektaş mı?

Bu kelime genellikle meslekdaş şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı meslektaş şeklinde olmalıdır.

Meslektaş nasil yazılır TDK?

MESLEKTAŞ NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesinden en sık yapılan sorgulamalar arasında yer alır. ''MESLEKTAŞ'' olarak yazılmaktadır.

Yedi bin tl nasıl yazılır?

Otuz yedi mi?” yoksa “Otuzyedi mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Otuzyedi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Otuz yedi şeklinde olmalıdır.

Meslektaş olmak ne demek?

i. (< meslek+taş) Aynı meslekten olan, aynı meslekte çalışan kimselerden her biri: İki meslektaş birbirlerine baktı (Reşat N. Güntekin).

Para ile ilgili sayılar nasıl yazılır?

Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb. 3. Para ile ilgili işlemlerle senet, çek vb. ticari belgelerde geçen sayılar bitişik yazılır: 650,35 (altıyüzelliTL,otuzbeşkr.)

Hergün nasıl yazılıyor?

Türk Dil Kurum sözlüğü içerisinde bu kelimenin anlamı “süreklice, sürekli olarak” belirtilmiş durumda. Yine aynı şekilde kelimenin yazılışı ise “her gün” şeklinde olarak ifade edildi. HER GÜN NASIL YAZILIR? TDK'nın sözlüğünde yer alan ifadelere göre bu kelime ayrı şekilde yazılır.

1 milyar TL rakamla nasıl yazılır?

1.000.000.0 şeklinde rakam ile gösterilir. 999.999.999 ile 1.000.000.001 doğal sayılarının arasında olan bir doğal sayıdır. 1.000.000.000 dan başlayan 999.999.999.999'a kadar devam eden sayıları sonunda milyar olarak okunur.