Merdümgiriz ne demek cümle?

İçindekiler:

  1. Merdümgiriz ne demek cümle?
  2. Merdumgiris ne demek?
  3. Mizantrop ne demek TDK?
  4. Mizantropizm nedir?
  5. Münzevi yaşam ne demek?
  6. Insanları sevmeyen kişiye ne denir?
  7. Hamisi olmak ne demek TDK?
  8. Evraka ne demek TDK?
  9. Münzevi ne demek Osmanlıca?
  10. Insan sevmez insanlara ne denir?

Merdümgiriz ne demek cümle?

(ﻣﺮﺩﻡ ﮔﺮﻳﺰ) sıf. ve i. (Fars. merdum “insan” ve gurіz > girіz “kaçan” ile merdum-gurіz) İnsanlardan kaçan, çekinen, insanlar arasına karışmaktan, onlarla birlikte olmaktan hoşlanmayan (kimse), mizantrop: Muhsin Çelebi, her türlü zilleti hazmederek (…) yerlerde sürünen mülevves esirlerden nefret ederdi.

Merdumgiris ne demek?

kalabalıklardan ve insanlarla iletişime geçmekten alabildiğine sakınan ve çekinen kimse. [farsça merdüm, [kimse] ve -giriz [kaçan]'dan merdümgiriz.] insanlardan kaçan, çekinen, onlarla birlikte olmaktan hoşlanmayan kimse. dizelerini söyleyebilmiş kimsedir.

Mizantrop ne demek TDK?

1. Merdümgiriz. 2. İnsandan nefret eden (kimse). mizantrop, 9 karakter ile yazılır.

Mizantropizm nedir?

Misantropizm direkt insanlığı sevmemek diye çevirebileceğimiz bir görüş. Nihilizm ahlaki/dini değerlere karşı olan, hayatın anlamlı ve objektif anlamda değerli olmadığını, insanın nihai bir önemden yoksun olduğunu söyleyen görüş.

Münzevi yaşam ne demek?

Münzevi yaşam ne demek? Topluluktan kaçan, yalnız başına kalmayı seven. Yalnız başına çekilip kimse ile görüşmeyen, çekilip tek başına bir tarafta duran. Secluded.

Insanları sevmeyen kişiye ne denir?

Misantropi, insanlardan ve davranışlarından nefret etmek, onlardan kaçmak ve onları sevmemektir. Bu düşüncelere ve görüşlere sahip olan kişilere ise misantropist denir.

Hamisi olmak ne demek TDK?

Hamisi kelimesi hami'nin kökünden gelmektedir. Hami kelimesinin anlamı ise koruyucu olarak bilinmektedir. Hamisi kelimesinin anlamı da koruyucusu anlamına gelmektedir. Bir kimsenin, oluşumun ya da başka bir yapının koruyucusuna hamisi denmektedir.

Evraka ne demek TDK?

Evreka, ask-lında Arşimet ile bütünleşmiş olan bir sözcüktür. Evreka yanılgısı ise bir kişinin bir şeyi buldum sanıp olnun güvenirliğini test etmeden zihnini buna inandırmasıdır. Ancak bulunun yanlış çıkması halinde aslında bir yanılgı olduğu anlaşılıyor. Bu yüzden de sanma durumuna evreka yanılgısı denilmektedir.

Münzevi ne demek Osmanlıca?

münzevi / münzevî / مُنْزَو۪ي Yalnız başına çekilip kimse ile görüşmeyen, çekilip tek başına bir tarafta duran. Yalnızlık içinde ibadet eden.

Insan sevmez insanlara ne denir?

Mizantropi sözlük anlamıyla "insanlardan nefret etmek, ürkmek veya sevmemek" anlamına gelir. Bu görüş ve düşüncelerin etkin olduğu kimselere ise mizantrop veya mizantropist denir.