Kelime-i tevhid nasıl okunur ve anlamı?

İçindekiler:

  1. Kelime-i tevhid nasıl okunur ve anlamı?
  2. Kel8mei tevhid nedir?
  3. Kelime-i Tevhid hangi sure?
  4. Kelime i tevhit hangisi?
  5. Tevhid nasıl okunur kelime-i tevhid?

Kelime-i tevhid nasıl okunur ve anlamı?

Anlamı şöyledir:"Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur, Muhammed, Allah'ın Resûlü yani elçisidir." Taşdı rahmet deryası - Gark oldu cümle âsi Dört kitabın manası - Lâilâhe illallah. La ilahe illallah; "Bil ki! Allah'tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur" anlamına gelmektedir.

Kel8mei tevhid nedir?

Türkçe Anlamı (Diyanet Meali): “ Allah'tan başka İlah yoktur. Hz. Muhammed (s.a.v.) Allah'ın Peygamberidir. “

Kelime-i Tevhid hangi sure?

Yüce Rabbimiz, İbrahim Suresindeki 24-25. ayeti kerimesinde ise bu zikir ile ilgili şöyle bahsetmektedir: “Görmedin mi Allah nasıl bir misâl getirdi: Hoş bir kelime (olan kelime-i tevhîd), kökü yerde sâbit, dalları gökte olan güzel bir ağaca benzer. (O ağaç), Rabb'inin izniyle her zaman meyvesini verir durur.

Kelime i tevhit hangisi?

Kelime-i tevhidin aslı "lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah" cümlelerinden ibaret olup "Allah'tan başka tanrı yoktur, Muhammed Allah'ın elçisidir" şeklinde Türkçe'ye çevrilir. Kelime-i tevhid, inanç esaslarının ve dolayısıyla dinin özünü oluşturan iki temel üzerine kurulmuştur.

Tevhid nasıl okunur kelime-i tevhid?

Kelime-i tevhid şu şekilde söylenir: "Lâ ilahe illallah, Muhammedün Resullullah" Kelime-i Şehadet ise "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" şeklinde okunur.