Dar kanal ameliyatı riskli mi?

İçindekiler:

  1. Dar kanal ameliyatı riskli mi?
  2. Kanal darlığı neden olur?
  3. Böbrek kanal darlığı ameliyatı kaç saat sürer?
  4. Kanal daralması nedir kısaca?

Dar kanal ameliyatı riskli mi?

Dar kanal ameliyatının riskleri var mıdır? Tekniğine uygun yapıldığında omurgadaki darlıkların cerrahi olarak açılması çok güvenli ve başarılı bir ameliyattır. Ancak her ameliyatta olduğu gibi, dar kanal cerrahisi sırasında ve sonrasında bazı sorunlar görülebilir.

Kanal darlığı neden olur?

Omurilik bacaklara duyu ve kuvvet veren sinirleri taşır. Artrit (kıkırdak dokunun yok olması) sebebiyle omurgadaki faset eklemlerinin kemik ve bağları kalınlaşır spinal kanala baskı yapar. Bu değişiklikler lomber spinal kanalın daralmasına sebep olur ve bu duruma lomber dar kanal (spinal stenoz) denir.

Böbrek kanal darlığı ameliyatı kaç saat sürer?

Ortalama 2-3 saat süren bir ameliyat olup, başarı şansı %95 civarındadır. Ameliyat sonrasında hastanede kalış süresi hastanın yaşına ve yerleştirilen drenaj borularının tipine bağlıdır.

Kanal daralması nedir kısaca?

Başka bir deyişle omurga kanalı darlığı, omurga kemiklerinin ortasında yer alan ve içinden omurilik ile sinirlerin geçtiği ince kanalın zaman içinde daralmaya bağlı olarak omurilik ve sinirle üzerine baskı uygulamasıdır. Bu baskı nedeniyle omurilik ve sinirler normal görevlerini yerine getiremez hale gelirler.