Organik cam ne demek?

İçindekiler:

  1. Organik cam ne demek?
  2. Organik gözlük camlarında günümüzde kullanılan indeksler nelerdir?
  3. Safir kaplı mineral cam nedir?
  4. Mineral camlar nelerdir?
  5. Kristal cam mı mineral cam mı?
  6. Bir gözlük camının optik kalitesini belirleyen en önemli etkenler nelerdir?
  7. Lens polarize mi UV filtre mi?
  8. Gözlükte polarize filtre nedir?
  9. Gözlükte UV kaç olmalı?

Organik cam ne demek?

Gün içinde bulunan UV ışınlarını kesici özelliğe sahip, mineral camlara oranla daha kalın fakat kullanılan plastik materyallerden dolayı daha hafif, kırılma riski taşımayan ve kolay renklerdirilen 1.503 kırılma indeksli bir camdır. Özel silme bezi ile temizlenir.

Organik gözlük camlarında günümüzde kullanılan indeksler nelerdir?

Mineral camın burada net bir avantajı vardır: kırılma indeks aralığı 1.5 ile 1.9 arasındayken, organik camın (=plastik) kırılma indeks aralığı sadece 1.5 ile 1.74 arasındadır. Mineral cam aynı zamanda plastikten daha büyük yoğunluğa sahiptir.

Safir kaplı mineral cam nedir?

- Safir Saat Camı Suni sentetik safirden yapılma saat camıdır. 9 moh'luk bir sertliğe sahip olduğu için son derece sağlam, çiziklere karşı oldukça dayanıklıdır ve ancak bir elmas ile çizilebilir.

Mineral camlar nelerdir?

Mineral camlar: %60-70 silisyum oksit içerir. Geri kalan oranları kalsiyum, sodyum, bor oksit gibi maddelerden ibarettir. Işık geçirgenliği yüksek olup kısa dalga ultraviyole ışınlarını (UV-C) absorbe eder. Çizilmeye dayanıklıdır.

Kristal cam mı mineral cam mı?

Kristal saat camı, safir ve mineral saat camının aksine daha hassas ve üretimi daha zor bir camdır. Yapısında %80'den fazla kurşun oksit bulunduran bu camın en büyük özelliklerinden bir tanesi kolay işlenebilmesi, ışığı doğru bir şekilde yansıtması ve yaymasıdır.

Bir gözlük camının optik kalitesini belirleyen en önemli etkenler nelerdir?

Bir gözlük camının optik kalitesini belirleyen en önemli etkenler:
  • Işık kırılması (İndis)
  • Dispersiyon (ışığı renklerine göre ayırma)
  • Reflexion (Yansıma) , Absorpsiyon (Emilme), Transmisyon (ışık geçirgenliği)

Lens polarize mi UV filtre mi?

Kaliteli her güneş gözlüğünde UV koruma filtresi bulunur. Polarize filtreli gözlük ise tamamen size kalmış bir seçimdir. Seçtiğiniz güneş gözlüğünde polarize filtre olmaması göz sağlığınıza zarar vermez. Fakat UV koruma olmaması gözünüzde kalıcı hastalıklara yol açabilir hatta körlüğe kadar götürebilir.

Gözlükte polarize filtre nedir?

Fotoğrafçıların çekim esnasında oluşan yansımaları engellemek için kullandıkları bir çeşit filtredir. 1940'lı yıllardan beri güneş gözlüğü sektöründe de kullanılmaktadır. Güneş gözlüklerinde polarize filtrenin tek bir amacı vardır. O da yerden ya da yere paralel yüzeylerden gelen yansımaları engellemek, azaltmaktır.

Gözlükte UV kaç olmalı?

Güneş gözlüklerinin mutlaka UV ya da morötesi ışınları kestiğine dair bir sertifikası olmalıdır. Güneş gözlüklerinin ışığı bloke etme gücü UV200, UV400 ve UV600 gibi ibarelerle belirtilmektedir. Özellikle deniz kenarında ve kayak yaparken minimum UV400 korumalı güneş gözlüklerinin kullanılması gerekir" dedi.