Modem bozuldu ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Modem bozuldu ne yapmalıyım?
  2. Modem Wifi arızası nasıl anlaşılır?
  3. Modem neden bozulur?
  4. Modemin ışıkları yanmıyor ne yapmalıyım?
  5. Modemin ısınması interneti yavaşlatır mı?
  6. Modem ışıkları yanmıyor neden?
  7. İnternet kablosu modemin hangi girişine takılır?
  8. Modemin ısınması internet hızını etkiler mi?
  9. Modem Yazılım güncellemesi ne işe yarar?

Modem bozuldu ne yapmalıyım?

Modeminizi onarım için ilgili modem firmasına iletmeniz gereken durumlarda modem firmasının anlaşmalı olduğu kargo firması üzerinden ücretsiz gönderim yapabilirsiniz. Firmaya gönderdiğiniz arızalı modeminizin durumunu tedarikçi firmanın Arıza Takip sayfasından kontrol edebilirsiniz.

Modem Wifi arızası nasıl anlaşılır?

WLAN ışığı yanmıyor ise; modemin kablosuz bağlantı yaptığını gösteren ışıktır. Bu ışığın hızlı hızlı yanıp sönmesi, kablosuz olarak veri iletişiminin gerçekleştiğini ifade etmektedir. Wlan ışığı hiç yanmıyor ise ya kablosuz ağınız kapalıdır ya da modeminiz arızalanmış demektir.

Modem neden bozulur?

Modemler, patlamış kapasitörler gibi dahili bileşenlerin arızalanması nedeniyle de bozulabilir. Toz nedeniyle şiddetlenen ısı birikimi elektronikler için iyi değildir ve bu bileşenlerin ısı sorunu azaltılsa bile yalnızca eskime nedeniyle arızalanma şansı vardır.

Modemin ışıkları yanmıyor ne yapmalıyım?

Modem internet ışığı yanmıyor sorunuyla karşılaştığınızda şu yöntemleri deneyebilirsiniz;
  1. Modemi kapatıp yeniden açarak yeniden başlatın.
  2. Kabloları ve bağlantıları kontrol edin.
  3. Kablo modem kullanıyorsanız KabloTV yayınızı kontrol edin.
  4. DSL bağlantısını kontrol edin.
  5. DNS ayarlarınızı değiştirin.
Daha fazla öğe...

Modemin ısınması interneti yavaşlatır mı?

Modeminiz çok ısındığı taktirde sinyal sorunlarına yol açabilir. Bu da internet hızınızı düşürecektir. Bu nedenle modeminizi, interneti kullanmadığınız zamanlarda kapatın ve fazla ısınmasına imkan vermeyin. Kablosuz internet kablolu internete göre daha yavaştır.

Modem ışıkları yanmıyor neden?

Modemde internet ışığı yanmıyor ise internet bağlantısı yok demektir. Modemin internet ışığının yanmamasının olası nedenleri şunlardır; Kablolarla ilgili sorunlar: yanlış bağlantı, kablo hasarı vs. Koaksiyel veya fiber kablonun tam montajlanmaması

İnternet kablosu modemin hangi girişine takılır?

USB: USB kablosu modem girişidir. Bilgisayar ile modemi USB kablosu ile birbirine bağlamanızı sağlar. LAN (ETHERNET): Modeminizle bilgisayar arasında kabloyla bağlantı kurmanız için Ethernet kablonuzu bu girişe takmanız gerekir. Bu giriş bilgisayar ile modem arasında yerel ağ bağlantısını sağlar.

Modemin ısınması internet hızını etkiler mi?

Uzun süre açık kalan modemler ciddi bir şekilde ısınıyor. Aşırı ısınan modemlerin donanımlarında sorunlar meydana gelebilir ve internet hızınızı etkiler. Bu nedenle modemi belirli aralıklarla kapatıp, 10 saniye bekledikten sonra yeniden açabilirsiniz.

Modem Yazılım güncellemesi ne işe yarar?

Geliştiriciler yazılımlara yeni özellikler eklemek, olası güvenlik tehditlerine karşı önlem almak ya da hataları gidermek için güncellemeler yayınlıyorlar. Yani bu güncelleme uyarılarının sürekli karşınıza çıkmasının bir nedeni var. O da yazılımı sizin için daha iyi ve güvenli bir hale getirmek.