TDK Sözlük ne zaman güncellendi?

İçindekiler:

  1. TDK Sözlük ne zaman güncellendi?
  2. Sözlük sıralaması nasıl olur?
  3. Yılışık ne demek TDK?
  4. Içindekiler ne denir?
  5. Sözlük sırasına göre numaralandırma nasıl oluyor?

TDK Sözlük ne zaman güncellendi?

Türkçe Sözlük'ün 2011 yılında yapılan 11. son baskısını esas alan veri tabanı, bugünden itibaren Android ve IOS uygulama marketleri üzerinden ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş durumdadır.

Sözlük sıralaması nasıl olur?

Bunun için sözlükler hazırlanırken, kelimeler harflerin alfabedeki sıralarına uygun bir şekilde sıralanır. Bu sıralamaya da “alfabetik sıralama” veya “sözlük sırası” denilmektedir. Türk alfabesinde harflerin dizilişi “a, b, c, ç, d, e, f, g, ğ, h, ı, i, j, k, l, m, n, o, ö, p, r, s, ş, t, u, ü, v, y, z” şeklindedir.

Yılışık ne demek TDK?

sf. Yapmacık davranışlarla hoş görünmeye çalışan: “O hanende denilen yılışık boşboğaza ne diyeyim?” -S. M. Alus. 1. Şımarık. 2.

Içindekiler ne denir?

i. yeni. Bir kitap, dergi vb.nin başına veya sonuna konan ve içinde bulunan konuları gösteren liste, fihrist, münderecat.

Sözlük sırasına göre numaralandırma nasıl oluyor?

Kelimelerin ilk harflerine bakılır, hangisi alfabede önce geliyorsa , o harfle başlayan kelime daha önce yazılır. Kelimelerin ilk harfleri aynı olduğu zaman da ikinci harflerinin alfabedeki sırasına dikkat ederiz.Hangi kelimenin ikinci harfi daha önce alfabede yer alıyorsa , o kelime daha önce yazılır.