Kara çörek otu nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kara çörek otu nasıl kullanılır?
  2. Çörek otu kürü nasıl yapılır?
  3. Çörek otu çayı nasıl yapılır?
  4. Çörek otu çayı ne işe yarar?

Kara çörek otu nasıl kullanılır?

Çörek otu, poğaçada, börekte, kurabiye ve salatada kısacası birçok yerde kullanılabilir. Ayrıca çörek otunu düzenli olarak tüketmek için kahvaltıdan ve yemekten yaklaşık bir saat önce, bir tatlı kaşığı çörek otu çiğneyebilirsiniz.

Çörek otu kürü nasıl yapılır?

1 yemek kaşığı yağsız yoğurda 1 çay kaşığı çekilmiş çörek otu, 1 çay kaşığı kadar da zencefil koyup karıştırarak kürünüzü hazırlarsanız yemekten 30 dakika önce tüketilmelidir. İçerisinde faydalı protein ve mineraller bulunduran çörek otu, sindirimi kolay bir şekilde gerçekleştirmeye yarar.

Çörek otu çayı nasıl yapılır?

Çörek otu çayı hazırlamak oldukça kolaydır. Öncelikle çay için bir bardak su kaynatılır. Kaynamış su içerisine ortalama bir çay kaşığı kurutulmuş otu eklenir. Daha sonra üzeri kapatılarak 5 dakika kadar demlenir.

Çörek otu çayı ne işe yarar?

Bronşit ve öksürüğe faydalı gelir, özel olarak nezle, grip için önemli bir etkisi vardır. Ateş düşürmeye yardımcı olur, amfizem rahatsızlığının etkisini azaltmak için kullanılabilir. Kan basıncı ve yüksek tansiyonu genel anlamda hipertansiyonu düşürür. Kolesterolü düşürücü yararı da vardır ve kolesterolü düzenler.