Saç ekimi sonra ne zaman güneşe çıkılır?

İçindekiler:

  1. Saç ekimi sonra ne zaman güneşe çıkılır?
  2. Yeni ekilen saçlara ne iyi gelir?
  3. Ekilen saçlara masaj yapılır mı?
  4. Saç ekimi sonrası bakım nasıl olmalı?
  5. Saç ektiren kişi nasıl beslenmeli?
  6. Saç ekimi sonrası PRP ne zaman yapılmalı?

Saç ekimi sonra ne zaman güneşe çıkılır?

Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, saç ekiminde sonra 10 gün güneşe çıkılmaması gerektiğini söyledi. Hairestetik Turkey Saç Ekimi Merkezinden Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, "Saç ekimine en uygun zaman kişinin kendisini psikolojik ve maddi anlamda uygun koşulları yaratmasıyla başlar.

Yeni ekilen saçlara ne iyi gelir?

Saç ekimi sonrası hekimler komplex b vitamini takviyeleri önerebilmektedir. B vitamini alabileceğimiz gıdalar; tam tahıllar, et ve hayvansal gıdalar, baklagiller, brokoli ve ıspanak gibi yapraklı sebzeler, portakal ve limon gibi narenciye meyvelerdir.

Ekilen saçlara masaj yapılır mı?

Şok dökülme sonrasında günde 10-15 defa saç ekim alanına masaj yapılarak kan dolaşımı artırılarak köklerin beslenmesi sağlanır.

Saç ekimi sonrası bakım nasıl olmalı?

Saç ekimi sonrası saçların yıkanmasına 4.gün izin verilmektedir. Yıkama için size özel şampuan ve losyonlar tavsiye edilecektir. Bunlar ile 15 gün süreyle günde 1 yada 2 defa saçlar yıkamalıdır. Ancak yıkama sırasında ekim alanına normal saç masaj hareketini yapmamaya dikkat edilmelidir.

Saç ektiren kişi nasıl beslenmeli?

Saç ekim işleminden sonra beslenmede; protein, mineral, vitamin açısından yüksek içerikli besinler tercih edilmelidir. Bu besinler saç kalitesini ve yapısını olumlu etkileyen, hücre yenilenmesini ve hücre sayısını arttırdığı için ekilen saçların gelişmesi ve uzaması konusunda da çok önemli bir yere sahiptir.

Saç ekimi sonrası PRP ne zaman yapılmalı?

PRP, kişinin kanında bulunan ve büyüme faktörlerinden zengin plazmanın enjekte edildiği bölgede doku yenileme yöntemidir. Saç ekimi sonrası ekilen köklerin beslenmesi ve kuvvetlenmesi için PRP tedavisi kullanılmaktadır. PRP saç ekiminden 3 hafta sonra planlanmalıdır.