Damar sertliği nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Damar sertliği nasıl tedavi edilir?
  2. Boyun damar tıkanıklığına ne iyi gelir?
  3. Bacaklarda damar sertliği nasıl anlaşılır?
  4. Damarlar ne ile temizlenir?
  5. Damar sertliği nasıl tespit edilir?

Damar sertliği nasıl tedavi edilir?

Kolestrolü yüksek olan kişilerde görülen damar sertliği tedavisinde kolestrol düşürücü (statinler) ilaçlar tercih edilir. Benzer şekilde yüksek tansiyon hastalarında ise tansiyon düşürücü (antihipertansif) ilaçlar kullanılır. Ayrıca kan şekeri yüksekliği olan hastalar ise diyabete yönelik ilaç tedavisi uygulanmaktadır.

Boyun damar tıkanıklığına ne iyi gelir?

Kepekli tahıl, yulaf ezmesi, fasulye ve bolca meyve, sebze tüketmek damar tıkanıklığı olasılığını önemli ölçüde azaltır. Yüksek lif oranına sahip olan besinler, damar tıkanıklığına neden olan kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

Bacaklarda damar sertliği nasıl anlaşılır?

Kalbi besleyen koroner damarlar tıkanmaya başladığında göğüs ağrısı, şah damarlar tıkanırken geçici veya kalıcı felç, böbrek damarları tıkanırken yüksek kan basıncı, bacağa giden damarlarda damar sertliği olan bireylerde en sık görülen belirtiler, yürüme ile meydana gelen bacak ağrısı ve ileri vakalarda istirahatta ...

Damarlar ne ile temizlenir?

Biberiye, zencefil, sarımsak, soğan, kırmızı pancar, limon, greyfurt, yeşil çay, ısırgan otu, maydanoz, kuşburnu, ev sirkesi, elma ve nar kan ve damarları temizler.

Damar sertliği nasıl tespit edilir?

Damar sertliği belirtileri görülen hastalarda ya da ailesinde bu hastalığı geçirmiş kişilerin var olduğu bireylerde, hastalığın tespiti için bilgisayarlı tomografi, doppler ultrasonu, anjiyografi, sintigrafi ve efor testleri yapılır. Bunlara ek olarak kan ve idrar tahlilleri de istenir ve kolesterol seviyeleri ölçülür.