Entelektüel TDK ne demek?

İçindekiler:

  1. Entelektüel TDK ne demek?
  2. Entelektüel eğitim ne demek?
  3. Entelektüel Bakış açısı ne demek?
  4. Entelektüel gelişim nasıl olur?
  5. Entelektüelin eş anlamlısı nedir?
  6. Entelektüel Alçak Gönüllülük nedir?
  7. Kültürel tevazu nedir?

Entelektüel TDK ne demek?

Türk Dil Kurumuna göre aydın olarak tanımlanan entelektüel kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiştir. 5 heceden oluşan kelime entelektüel TDK içerisinde aynı zamanda fikir sorunlarıyla ilgili anlamını taşır. Sıfat olarak nitelendirilen entelektüel kelimesiyle ilgili bilinen bir atasözü yoktur.

Entelektüel eğitim ne demek?

Eğitimin entelektüel amaçları; bireyin öğrenmeyi öğrenmesi ve kendi öğrenme sorumluluğunu almasını, edebiyat, tarih, fen ve matematik gibi temel disiplinlere özgü düşünmeyi öğrenmesini, okuma, yazma ve hesap yapma gibi temel bilişsel becerileri kazanmasını ve analitik, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yüksek düzeyli ...

Entelektüel Bakış açısı ne demek?

Entelektüel kelimesi Türkçe'ye geçmiştir ve daha evrensel, çok boyutlu ve kavramsal düşünen kişileri ifade eder. Aydın, daha çok güncel olaylardan yola çıkar ve kişileri, olayları tartışır. Entelektüel ise kavramlardan yola çıkar, sistemi sorgular ve olayları yorumlarken boyut katar.

Entelektüel gelişim nasıl olur?

Entelektüel gelişim bilişsel gelişimle paralel olarak ilerler. ... Entelektüel gelişim, öğretmen ve öğrenci arasındaki sistemli iletişime dayanır. Çocuğun öğrenmesi, dili aracılığıyla gerçekleşir. Bireyler içinde bulundukları çevreyi düzenlemek amacıyla bu yetisini araç olarak kullanırlar.

Entelektüelin eş anlamlısı nedir?

entelektüel kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : münevver, aydın, bilim.

Entelektüel Alçak Gönüllülük nedir?

Burada "entelektüel alçak gönüllülük" terimi ile birinin zihinsel kısıtlamalarının, zayıf yönlerinin ve hatalarının farkındalığını ve bunu ''kabullenme'' isteğini kastediyoruz. ... Daha da önemlisi, entelektüel alçak gönüllülüğe olan bağlılığını, rutin olarak kendi entelektüel faaliyetlerinde göstersin.

Kültürel tevazu nedir?

Kültürel tevazu; kişinin kendi kültürünün sınırlılıklarını bilmesi, kendi kültürel bakış açısını (artı ve eksi yönleriyle) gerçekçi bir şekilde değerlendirebilmesi ve farklı kültürlerden bireylerin kültürel arka planları ve de- neyimlerini anlama yeteneğine sahip olması şeklinde tanımlanabilir (Hook ve ark., 2016).