Bu meyanda ne demek?

İçindekiler:

  1. Bu meyanda ne demek?
  2. Meyan ne demek TDK?
  3. Meyan ne demek edebiyat?
  4. Meyan cümle ne demek?
  5. Bu meyanda ne demek TDK?
  6. Muhakkik ne iş yapar?
  7. Muhakkik disiplin ceza verebilir mi?
  8. Muhakkik alim ne demek?
  9. Müdekkik ne demek?
  10. Idari soruşturma ne kadar sürede sonuçlanır?
  11. Kınama cezası görevde yükselmeye engel mi?
  12. Disiplin soruşturmasında son savunmayı kim alır?
  13. Soruşturma süresi ne kadar?
  14. Memura hangi hallerde disiplin cezası verilir?
  15. Memura özel hayatından dolayı disiplin cezası verilebilir mi?
  16. Zina yüz kızartıcı suç mu?
  17. Memurun ozel hayatinda Isledigi fiiller disiplin cezasina konu olabilir mi?
  18. Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak ne demek?

Bu meyanda ne demek?

Yerde, zamanda veya söz zincirinde en yakın olanı gösteren bir söz. En yakında bulunan bir varlığı veya biraz önce anılan bir şeyi işaret yolu ile belirtmek için kullanılan bir söz.

Meyan ne demek TDK?

(I) a. bit. b. Meyan kökü. (II) a. esk. Ara, orta: “Meclis azaları meyanından aykırı birtakım prensiplere temayül gösterenler zuhura başlamıştı.” -Atatürk.

Meyan ne demek edebiyat?

"Miyân" şekli de kullanılır. Türk müziğinde parça aralarında icra edilen sololar, şarkının en tiz perdeden söylendiği bölüm için de kullanılan bir terimdir. Musikide meyanın her parçada olması zorunlu değilse de, meyan kısmı çoğu şarkıda vardır.

Meyan cümle ne demek?

Anlamı (eş anlamlısı): Cümle içinde kullanımı; "Meyan şerbeti çok faydalıymış."

Bu meyanda ne demek TDK?

zf. esk. Bu arada: “Bu meyanda kendi elinden çıkma üç telli curalar sattığını hatırlıyorum.” -Y. K. Karaosmanoğlu.

Muhakkik ne iş yapar?

Muhakkik(soruşturmacı), soruşturmaya, emri vermeye yetkili makamın bu konudaki emri üzerine işe başlar. ... Soruşturmayı kendisine verilen zaman diliminde yapmak zorundadır. Herhangi bir nedenle soruşturmayı bitirememişse konuyla ilgili gerekçesini belirterek ek süre talebinde bulunmalıdır.

Muhakkik disiplin ceza verebilir mi?

Disiplin amirleri tarafından memura işlediği disiplin suçunun karşılığı olarak doğrudan disiplin cezası verilemez. Disiplin cezası verilebilmesi için disiplin soruşturmasının yapılması şarttır. Disiplin soruşturması, disiplin amiri tarafından bir soruşturmacı (muhakkik) görevlendirilmesi ile başlar.

Muhakkik alim ne demek?

alim-i muhakkik / âlim-i muhakkik Gerçekleri araştıran ve delilleriyle bilen âlim.

Müdekkik ne demek?

Dikkatle araştıran. İnceden inceye tetkik eden. En ufak gizli şeyleri bilmeğe, görmeğe çalışan.

Idari soruşturma ne kadar sürede sonuçlanır?

İlerlemenin durdurulması halinde, soruşturma dosyası 15 gün içinde yetkili disiplin kuruluna iletilir. Komite belgeyi inceleyecek ve 30 gün içinde yürürlüğe koyacaktır. Yüksek Disiplin Kurulu tarafından kamu görevlilerinin görevden alınmasına verilecek ceza altı ayı geçemez.

Kınama cezası görevde yükselmeye engel mi?

Cevap: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 132 nci maddesinin dördüncü fıkrasında, "Aylıktan kesme cezası ile tecziye edilenler 5 yıl, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile tecziye edilenler 10 yıl boyunca daire başkanı kadrolarına, daire başkanı kadrosunun dengi ve daha üstü kadrolara, bölge ve il ...

Disiplin soruşturmasında son savunmayı kim alır?

Savunma, soruşturmacı teklifiyle birlikte raporunu verdikten sonra, ceza vermeye yetkili amir veya disiplin kurulu tarafından alınacaktır.

Soruşturma süresi ne kadar?

Soruşturmanın tamamlanması için kanunda herhangi bir süre öngörülmemiş olmakla birlikte, somut olayın özelliğine göre soruşturmanın makul sürede bitirilmesi gerekir. Soruşturma, 1 ay sürebileceği gibi 1 yıl da sürebilir. Ancak, soruşturma süresinin yapılacak işlemlerle orantılı olması gerekir.

Memura hangi hallerde disiplin cezası verilir?

Devlet Memurlarına Verilen Disiplin Cezalarının Türleri. ... Yani bir memura disiplin soruşturması sonucunda 657. Sayılı Devlet Memurları Kanununda sınırlı olarak sayılan uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması, devlet memurluğundan çıkarma cezaları dışında ceza verilemez.

Memura özel hayatından dolayı disiplin cezası verilebilir mi?

Kanun koyucu memurlara disiplin cezası verilmesini gerektiren fiillerden dolayı ceza verilmesini sadece kamu hizmetinden kaynaklanan fiil ve haller için öngörmüştür. ...

Zina yüz kızartıcı suç mu?

Zina hem adli yönden suç teşkil etmemekte hem de idari yönden disiplin cezasını gerektiren bir eylem niteliğinde sayılmamaktadır. Zinanın suç olarak kabul edildiği dönemde bile bu eylemin yüz kızartıcı sayılmamasına ilişkin bir karar ekliyorum: Danıştay 5.

Memurun ozel hayatinda Isledigi fiiller disiplin cezasina konu olabilir mi?

Danıştay Onikinci Dairesi; öğretmen olarak görev yapan bir kişinin özel hayatında yapmış olduğu fiillerin mesleğinin icrasına somut olarak etki etmediği sürece ve özel hayatta işlenen fiillerin çalışılan yere yansıtılmadığı sürece disiplin hukukunu ilgilendirmediği ve disiplin suçu oluşturmayacağına, aksi takdirde ...

Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak ne demek?

Anlaşılacağı üzere Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak disiplin suçunun cezası uyarma cezasıdır. Memura, görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesi anlamına gelen uyarma cezası 125. maddenin birinci fıkrasının A alt bendinde düzenlenmiştir.