Kendimi geliştirmek için ne tür kitap okumalıyım?

İçindekiler:

  1. Kendimi geliştirmek için ne tür kitap okumalıyım?
  2. Konuşma bozukluğuna neden olan hastalıklar?
  3. Diksiyon bozukluğu neden olur?
  4. Konuşma güçlüğü nedir?
  5. Konuşma bozukluğu nelerdir?
  6. Konuşma yetersizliği nedir?
  7. Konuşma Apraksisi nedir?
  8. Dil gelişim bozukluğu nedir?
  9. Disfazik ne demek?
  10. Dil bağı olduğu nasıl anlaşılır?
  11. Çocuk gelişimi için hangi doktora gitmeliyiz?
  12. Boy uzaması için hangi polikliniğe gidilir?
  13. Gelişimsel Pediatri ne demek?

Kendimi geliştirmek için ne tür kitap okumalıyım?

Okuduğunuza Değecek 17 Kişisel Gelişim Kitabı

  1. İnsan Mühendisliği - Nüvit Osmay. ...
  2. Duygusal Zeka - Daniel Goleman. ...
  3. İyi Hissetmek - David Burns. ...
  4. Yaşam Koçum Aristo - Jules Evans. ...
  5. İnsanın Anlam Arayışı - Victor E. ...
  6. Akıllı Yaşama Sanatı - Baltasar Gracian. ...
  7. 7. Yaratıcı Beyin, Dehanın Nörobilimi - Nancy C. ...
  8. 8. Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius.

Konuşma bozukluğuna neden olan hastalıklar?

Konuşmada rol alan yapılardaki bozukluklar, yarık damak, diş problemleri, nörolojik problemler, işitme kaybı gibi fiziksel sebeplerle beraber, serebral palsi, zihinsel yetersizlik, otizm spektrum bozuklukları, down sendromu gibi gelişimsel ve genetik bozukluklar da dil ve konuşma bozukluklarına yol açabilmektedir.

Diksiyon bozukluğu neden olur?

Konuşmayı sağlayan kas ve kemik yapılarındaki değişiklikler, yarık damak, diş problemleri, beyin ya da sinirlerde meydana gelen problemler, işitme kaybı, serebral palsi, parkinson, als gibi nörolojik bozukluklar, beyin hasarı ve mental retardasyon (zeka geriliği), otizm, asperger, down sendromu, apert sendromu, ...

Konuşma güçlüğü nedir?

Konuşma bozukluğu, kişilerarası iletişimi kısıtlayan bir problemdir. Bu sorun, küçük yaşlarda başlayabilir veya nörolojik temelli olabilir. Konuşma bozukluğu gelişimsel olabildiği gibi ses tellerindeki hastalıklardan da kaynaklanabilmektedir. Konuşma ve dil bozukluğu birbirinden ayırt edilmelidir.

Konuşma bozukluğu nelerdir?

Artikülasyon bozuklukları : konuşma seslerinin heceler ve kelimeler içerisinde hatalı üretilmesinden dolayı dinleyiciler konuşulanları anlamakta zorlanırlar. Akıcılık Bozuklukları: kekemelik gibi konuşma akışının uygunsuz duraklamalar, hece-ses tekrarları ve uzatmaları ile kesintiye uğradığı bozukluklardır.

Konuşma yetersizliği nedir?

Dil ve Konuşma Güçlüğü: Sözel iletişimde farklı seviye ve biçimlerde ortaya çıkan aksaklıklar ve düzensizlikler nedeniyle dili kullanma, konuşmayı edinme ve iletişimdeki güçlüklerin, bireyin eğitim performansı ve sosyal uyumunu olumsuz yönde etkilemesi durumudur.

Konuşma Apraksisi nedir?

Konuşma apraksisi ya da dispraksi olarak bilinen sözel (verbal) apraksi kişinin söylemek istediklerini doğru söylemede zorluk çektiği bir konuşma bozukluğudur. Konuşma apraksisinde 2 önemli tipten bahsedilir; edinilmiş ve gelişimsel konuşma apraksisi.

Dil gelişim bozukluğu nedir?

Gelişimsel Dil Bozukluğu (GDB), literatürde Özgül Dil Bozukluğu olarak da tanımlanan, diğer biyomedikal koşullarla açıklanamayan ve 'dili öğrenme ya da kullanma' alanlarında ortaya çıkan problemlerle karakterize bir bozukluktur. Dil, insan iletişiminin temelini oluşturur.

Disfazik ne demek?

Bir çeşit konuşma bozukluğudur. Normal konuşma ile ilgili serebral (beyinsel) yapılardaki bozukluk sonucu kavrama ve ifade yeteneğinde anormallik vardır. Hastalar kelimeleri ve isimleri bulmada güçlük çekerler; yani konuşulan dili anlamakta veya ifade etmekte güçlük çekilir.

Dil bağı olduğu nasıl anlaşılır?

Dil Bağı Belirtileri

  • Eğer çocuğunuz emerken çok terliyorsa,
  • Memeyi tam kavrayamıyor ve buna bağlı olarak memeyi reddediyorsa,
  • Dilin ön bölgesinin aktif olarak kullanıldığı 'l, r, t, s, z' gibi harflerini söylerken zorlanıyorsa,
  • Artikülasyon sorunları mevcutsa doktorunuza danışmalısınız.

Çocuk gelişimi için hangi doktora gitmeliyiz?

Endokrinoloji bölümü, vücudumuzun hormonlar ve bunları salgılayan salgı bezleri ile ilgili sorunları ve hastalıkları ile uğraşan tıp bilimin dalıdır. Çocuk Endokrinolojisi veya tıp diliyle Pediatrik Endokrinoloji ise yenidoğan döneminden 18 yaşına kadar olan bebek, çocuk ve ergenlerle ilgilenir.

Boy uzaması için hangi polikliniğe gidilir?

Boy uzaması doktora gitmek isteyen kişilerin ortopedi uzmanlarından yardım almaları gerekecektir. Genel olarak cerrahi operasyonlar sayesinde boy uzama gerçekleşmektedir. Boy Uzaması İçin Hangi Doktora Gidilir? Boy uzaması doktora gitmek isteyen kişilerin ortopedi uzmanlarından yardım almaları gerekecektir.

Gelişimsel Pediatri ne demek?

becerileri kazanmasıdır. Gelişimsel Pediatri ise; gelişimsel sorunların değerlendirilmesi, tanı konulması, tedavisinin planlanması, gerektiğinde çocuk sağlığı ile ilgili başka bilim dallarına yönlendirilmesi, izlenmesi ile ilgilenen ve ülkemizde yeni gelişmekte olan bir Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bilim dalıdır.