Kandil orucu kaça kadar niyet edilir?

İçindekiler:

  1. Kandil orucu kaça kadar niyet edilir?
  2. Kandil orucu için ne zaman niyet edilir?
  3. Sabah niyet edilen oruç kabul olur mu?
  4. Nafile oruca imsaktan sonra niyet edilir mi?
  5. Niyet yapmadan oruç tutulur mu?
  6. Adet tam bitmeden oruç tutulur mu?
  7. Regl iken oruç tutarsak ne olur?
  8. Adet olduktan sonra gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?
  9. Adetten sonra yıkanmadan oruç tutulur mu?
  10. Öpüştükten sonra abdest almadan oruç tutulur mu?
  11. Oruçlu kişinin abdestli olması şart mı?

Kandil orucu kaça kadar niyet edilir?

Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir. Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir.

Kandil orucu için ne zaman niyet edilir?

KANDİL ORUCUNA SABAH NE ZAMANA KADAR NİYET EDİLİR? Beraat Kandilinde oruç tutmak için Ramazan orucunda olduğu gibi niyet etmek gerekir. Kalben niyet etmek kabul edildiği gibi sahura kalkmak da oruca niyet etmek olarak kabul edilir. 'Allah'ın niyet ettim senin rızan için oruç tutmaya' şeklinde niyet edilebilir.

Sabah niyet edilen oruç kabul olur mu?

Mâlikîlere göre niyetin geçerli olması için gereken süre, güneşin battığı andan gecenin sonuna kadardır. Çünkü sabah, yani orucun başladığı vakitte niyet edilmediyse o günkü oruç geçerli sayılmamaktadır.

Nafile oruca imsaktan sonra niyet edilir mi?

İmsak vaktine kadar niyet edilmezse o günün orucu geçerli olmaz. ... (Şirazi- El Mühezzeb, 331-332) “Nafile oruç” tutan kişiler, eğer imsak vaktinden sonra orucu bozacak herhangi bir şey yapmamışlarsa öğle namazı vaktinden 5-10 dakika öncesine kadar oruca niyet edebilirler.

Niyet yapmadan oruç tutulur mu?

Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç doğru kabul edilmez. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek gerekmektedir.

Adet tam bitmeden oruç tutulur mu?

Adetin son günü oruç tutulur mu?" sorularına da "Hayır" yanıtını verebiliriz. Zira adet bitse bile 10 güne kadar yaşanan kanamalar adet kanaması kabul edilir ve bu süre zarfında oruç tutulmaz.

Regl iken oruç tutarsak ne olur?

Kadınlar âdet dönemlerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. ... Düzensiz kanamalarda, üç ile on gün arasındaki kanama âdet sayılıp, o günlerde oruç terk edilir. Daha sonra kaza edilir. On gün dolduktan sonra gusledilip, namaz ve oruca başlanır.

Adet olduktan sonra gusül abdesti almadan oruç tutulur mu?

Cevap : Evet, gusül almış olmak oruç için şart değildir. Ancak bu durum, imsak vaktinden öncesi için geçerlidir yani imsak vaktinden önce aybaşısı bitmiş ama gusletmemiş bir kadından ya da imsakten önce gusletmemiş bir erkekten söz edilmektedir. Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz.

Adetten sonra yıkanmadan oruç tutulur mu?

Kadınlar adet dönemlerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. Temizlendikten sonra kılamadıkları namazları kaza etmezler fakat oruçlarını kaza ederler (Buhari, Hayız, 20; Müslim, Hayız, 69; Ebu Davud, Taharet, 106; Tirmizi, Taharet, 97). ... On gün dolduktan sonra gusledilip, namaz ve oruca başlanır.

Öpüştükten sonra abdest almadan oruç tutulur mu?

Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez. Ancak cünüp olan kişi, bir an önce yıkanıp temizlenmelidir. Cünüp iken üzerinden bir namaz vakti geçmemelidir.

Oruçlu kişinin abdestli olması şart mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ''Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hal, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez. Ancak cünüp olan kişi, bir an önce yıkanıp temizlenmelidir.