Lise mezunu memur kaç derece ile başlar?

İçindekiler:

  1. Lise mezunu memur kaç derece ile başlar?
  2. Tekniker hangi derece ile başlar?
  3. Memuriyet derecesi nasıl öğrenilir?
  4. Avukatlar kaçıncı dereceden başlar?
  5. Lisans bitiren lise mezunu memur kaç kademe derece alır?
  6. Tekniker hangi hizmet sınıfında?
  7. Memur önlisans mezunu olunca kaç derece alır?
  8. Polis memuru hangi hizmet sınıfında?
  9. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadroları nelerdir?
  10. 2 yıllık üniversite mezunu kaç derece alır?
  11. Ön lisans diploması kaç derece getirir?

Lise mezunu memur kaç derece ile başlar?

Liseyi bitiren ve memur olan devlet memurları 13/3 ile göreve başlar. 3. Dereceye kadar düşebilir. Lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitiren memurlar, 12/2 ile başlar, 3'e kadar düşer.

Tekniker hangi derece ile başlar?

Eğitim durumu itibariyle memuriyete giriş seviyesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan belirlemelere göre; **2 yıl süreli yükseköğrenimi bitirerek Tekniker unvanını alanlar, Devlet memuriyetine 10 uncu derecenin 2 nci kademesinden giriş yapmaktadırlar.

Memuriyet derecesi nasıl öğrenilir?

Devlet memurları için derece kademesi sorgulaması E-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak memur derece kademesi sorgulaması yapılabilmektedir. Ayrıca kişiler memurluk derecelerini kendileri de hesaplayabilmektedirler.

Avukatlar kaçıncı dereceden başlar?

Stajını yapan bir avukat, devlet memuriyetine 9 uncu dereceden başlamakta ve 3 yılda bir terfi etmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek I sayılı cetveline göre, 1. derecedeki hukuk müşaviri ve avukatın ek göstergesi 3000; 1. hukuk müşavirinin ek göstergesi ise 3600'dür.

Lisans bitiren lise mezunu memur kaç kademe derece alır?

Liseden mezun olanlar 13. derece ve 3. kademeden göreve başlar. En çok 3. dereceye kadar yükselebilir. İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar.

Tekniker hangi hizmet sınıfında?

  • ÖZET: Teknik Hizmetler sınıfında yer alan tekniker unvanlı kadroda görev yapan.
  • memurun memuriyete girmeden önce mevcut tahsil düzeyinin altında teknik olarak.
  • geçen hizmetlerinin kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilip.
  • değerlendirilemeyeceği hk. ( 14-6780)

Memur önlisans mezunu olunca kaç derece alır?

İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Üç yıllık üniversiteden mezun olanlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar.

Polis memuru hangi hizmet sınıfında?

VII - EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI: Bu sınıf, özel kanunlarına göre çarşı ve mahalle bekçisi, polis, komiser muavini, komiser, başkomiser emniyet müfettişi, polis müfettişi, emniyet amiri ve emniyet müdürü ve emniyet müdürü sıfatını kazanmış emniyet mensubu memurları kapsar.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadroları nelerdir?

Sağlık Hizmetleri Ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı: Bu sınıf, sağlık hizmetlerinde (Hayvan sağlığı dahil) mesleki eğitim görerek yetişmiş olan tabip, diş tabibi, eczacı, veteriner hekim gibi memurlar ile bu hizmet sahasında çalışan yüksek öğrenim görmüş fizikoterapist, tıp teknoloğu, ebe, hemşire, sağlık memuru, ...

2 yıllık üniversite mezunu kaç derece alır?

İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Üç yıllık üniversiteden mezun olanlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir.

Ön lisans diploması kaç derece getirir?

Memurlarımız Lise mezunu iken Lisans Mezunu olduklarında mevcut derece ve kademe bilgilerine 3 derece ve 1 kademe ilave edileceğini bilirler. Çünkü Lise Mezunu 13.Derecenin 3.Kademesi ile göreve başlarken, Lisans Mezunu 9.Derecenin 1.Kademesi ile göreve başlamaktadır.