Sabun yerine ne kullanılabilir?

İçindekiler:

  1. Sabun yerine ne kullanılabilir?
  2. Sabunun PH değeri kaç olmalı?
  3. Eski zamanlarda sabun yerine ne kullanılır?
  4. Sabun nasıl yapılır kısaca?
  5. Bir sabunun doğal olduğunu nasıl anlarız?

Sabun yerine ne kullanılabilir?

Resûlullah Efendimiz (aleyhi's salâtü ve's selâm) döneminde sabun yoktu. O (sallallahu aleyhi ve sellem) ve sahabe efendilerimiz sabun yerine hatmi çiçeği, sedir ağacı yaprağı ve çöven otunu kurutup toz haline getirirdi. Bu tozları da temizlik maddesi olarak kullanırlardı.

Sabunun PH değeri kaç olmalı?

Doğal sabunun PH'ı 9'dur. Suyla durulandığında bazik ortam ile bu seviye 7-7,5'e iniyor.

Eski zamanlarda sabun yerine ne kullanılır?

Türkler 11. yüzyıla kadar sabun yerine sulardaki soda, çöven, saparma, zabun otu, süt kökü, kaşık otu, acı ağaç, kılaya kavuğu, tavşankulağı, hint kestanesi gibi maddeleri ve külü kullanmıştır. Belgelere göre bugünkü sabunun ilk şekli Araplar tarafından ilk çağlarda yapıldı.

Sabun nasıl yapılır kısaca?

Tarihte, sabunlar genellikle sodyum, soda küllerinin ya da potasyum ve tuzlarının ve yağlı asitlerinin kül suyuyla sabunlaşma tepkimesine girmesi sonucu elde edilirlerdi. Temeldeki yağların hidrolizi, gliserol ve rafine sabunu oluşturur.

Bir sabunun doğal olduğunu nasıl anlarız?

Bunlardan ilki köpük ve sabunun suda erimesidir. Doğal sabunlar suyla çok çabuk reaksiyona girerler. Bu nedenle doğal sabun diğer sabunlara göre çok daha çabuk biter. Doğal sabunlar, kimyasal içerikli sabunlara göre daha az köpürürler.