Baş ve vücut SAR değeri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Baş ve vücut SAR değeri kaç olmalı?
  2. SAR değeri W kg nedir?
  3. SAR değeri ne kadar önemli?
  4. SAR değeri gerçekten önemli mi?

Baş ve vücut SAR değeri kaç olmalı?

ABD Federal İletişim Komisyonu'na göre, vücut için 1 gr doku üzerinde yapılan ölçüm dikkate alındığında 1.6 W/Kg SAR seviyesine sahip telefonlar güvenli kabul edilirken Avrupa'da, devlet kurumları telefonun SAR değerinin 10 gr doku üzerinde yapılan ölçüm dikkate alındığında 2 W/kg'dan düşük olmasını yeterli bulmaktadır ...

SAR değeri W kg nedir?

Özgül emilim oranı veya özgül soğurma oranı (İngilizce: Specific absorption rate) (SAR), radyo frekans (RF) elektromanyetik alana maruz kalındığında beden tarafından soğurulan enerji oranının bir ölçüsüdür. Birim doku kütlesi başına soğurulan güç olarak tanımlanır ve birimi W/kg'dır.

SAR değeri ne kadar önemli?

SAR değerinin birimi watt/kilogram'dır. Eğer bu değer çok yüksek rakamlara ulaşırsa insanlar için geri dönüşü olmayan sağlık sorunları ortaya çıkabilir. İşte tam olarak bu sebepten ötürü, bazı ülkeler ya da bölgeler akıllı telefon üreticilerine belirli sınırlandırmalar getirmiştir.

SAR değeri gerçekten önemli mi?

SAR değeri, yani “Specific Absorption Rate” günlük hayatta kullandığımız telefonların elektromanyetik kuvvetlerle emdiği radyasyon oranını gösteren bir değerdir. ... Fakat her şeye rağmen, telefonun zararları SAR değerinin tehlikesiyle sınırlı değil. İnsan vücudunda gerek mental, gerek fiziksel etkiler bırakabiliyor.