Lumbar ne demek tıp?

İçindekiler:

  1. Lumbar ne demek tıp?
  2. Lumbal ne demek Latince?
  3. Lumbar bölge ne demek?
  4. Lumbar nedir anatomi?
  5. F Lumbar Spine ne demek?
  6. Gemi lumbar nedir?
  7. Tıpta sakral ne demek?
  8. Torakal ne demek?
  9. L5 vertebra neresi?
  10. Lumbar nedir gemi?
  11. Lumbar disc ne demek?
  12. Omurga füzyonu nedir?
  13. Gemi Loçası nedir?
  14. Teknelerdeki l ne demek?
  15. Sakral Latince ne demek?
  16. Koksigeal bölge ne demek?
  17. Torakal vertebra ne demek?
  18. Mr vertebra torakal ne demek?
  19. L5 vertebra ne demek?

Lumbar ne demek tıp?

Tıp biliminde L2 olarak numaralandıran ve ayrıca "İkinci Bel" olarak da bilinen vücut bölgesi.

Lumbal ne demek Latince?

Lumbar terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Lumbar teriminin tıbbi anlamı; a.&n. 1. Bele ait, lomber.

Lumbar bölge ne demek?

Lomber ya da lumbal omurga olarak bilinen kısım bel kısmımızdaki 5 adet omur bölgesini ifade eder. Bu kemikler önde disk, arkada ise faset eklemler ile birbirlerine bağlanırlar. Kemikler arasında ligamentum flavum olarak bilinen bağ dokusu bulunur.

Lumbar nedir anatomi?

Omurganın bel kısmı tıpta lumbar bölge olarak tanımlanır. Belin ön kısmı anterior lumbar bölge, arkası posterior lumbar olarak adlandırılır.

F Lumbar Spine ne demek?

Lumbar Vertebrae terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Lumbar Vertebrae teriminin tıbbi anlamı; Bel omurları, vertebrae lumbales.

Gemi lumbar nedir?

Gemilerin sancak ve iskele taraflarında bulunan borda iskelelerinin üst tavanlarının bulunduğu yer hizasındaki güverte kısmı. Gemilere giriş ve çıkış yerini belirten lumbar ağzı terimi kara birliklerince de benimsenmis ve birlik ve kurumların giriş ve çıkıs kapılarına da lumbar ağzı denilmiştir.

Tıpta sakral ne demek?

Sakrum (Latince: os sacrum), insan anatomisinde omurganın alt kısmında büyük, üçgen şekilli kemik.

Torakal ne demek?

Torakal, omurun sırt bölümüne uzanan 12 kemikten her birine verilen isimdir. Vertebra (omur) boyunca uzanan toplamda 34 tane kemik göz önüne alındığında Torakal'ın ne kadar alan kapladığını hafızanızda canlandırabilirsiniz.

L5 vertebra neresi?

“L” harfi tıpta bel için kullanılan lomber kelimesini temsil eder. 5. bel omurunun altında sağrı (sakrum) kemiği bulunur. Sakrum, birbirine yapışmış 5 tane omurdan meydana gelen tek parça bir kemiktir. L5 ile sakrum arasındaki ekleme lumbosakral eklem de denilir.

Lumbar nedir gemi?

Gemilerin sancak ve iskele taraflarında bulunan borda iskelelerinin üst tavanlarının bulunduğu yer hizasındaki güverte kısmı. Gemilere giriş ve çıkış yerini belirten lumbar ağzı terimi kara birliklerince de benimsenmis ve birlik ve kurumların giriş ve çıkıs kapılarına da lumbar ağzı denilmiştir.

Lumbar disc ne demek?

BEL FITIĞI (LOMBER DİSK HERNİSİ) NEDİR? Bel fıtığı (Lomber Disk Hernisi) bel sırtında gelişen nadir görülen bir karın fıtığı tipidir. Bel bölgesi, göğüs kafesinin alt kısmından pelvisin üst kısmına kadar alt sırt kısmını kaplayan kasların alanıdır. Bel fıtığı, bel üçgeni denilen bir bölgede meydana gelir.

Omurga füzyonu nedir?

Bir ya da daha çok vertebranın aralarında boşluk kalmayacak şekilde birbirine birleştirilmesine füzyon adı verilir. Füzyon kavramı sanayideki kaynak olayına benzer. Fakat spinal füzyon cerrahisi sırasında vertebralar birbirine kaynatılmaz.

Gemi Loçası nedir?

Geminin baş bodoslamasında göz demirlerinin içine alındığı boru.

Teknelerdeki l ne demek?

Boşver; boşalt; boşalmış gevşemiş anlamında. Boş bırakmak, gevşetmek.

Sakral Latince ne demek?

Sakrum (Latince: os sacrum), insan anatomisinde omurganın alt kısmında büyük, üçgen şekilli kemik.

Koksigeal bölge ne demek?

Kuyruk sokumu olarak da bilinen koksiks kemiği, omurganın dibinde bulunan kısaltılmış kuyruğa benzeyen küçük, üçgen bir kemiktir. Üç ila beş koksigeal omur veya omurga kemiklerinden oluşur. Kuyruk sokumu, tendonlar, bağlar ve kaslar için bir bağlanma yeridir.

Torakal vertebra ne demek?

Torakal omurga, göğüs kafesi bölgesinde yer alan 12 adet omurdan oluşur. Omurgadaki tüm disk hernilerinin yaklaşık %0,25-0,75'i bu bölgededir. Düşük görülme sıklığı, torasik bölgenin biomekanik olarak stabilitesine ve daha az hareketli bir bölge olmasına bağlıdır.

Mr vertebra torakal ne demek?

Dorsal/Torakal(Sırt)MR, bir görüntülü tanı yöntemidir. Bu yöntem ağrı duyulmadan, ilaç verilmeden ve zararlı herhangi bir ışınla karşı karşıya kalmadan açık ya da kapalı tipte yapılan bir görüntüleme işlemidir.

L5 vertebra ne demek?

Lomber ( bel ) bölgede 5 adet omur vardır, bunlar tıbbi terminolojide kolaylık olması için L1 den L5 e kadar numaralandırılarak ifade edilirler. Örneğin L4 - L5 kısaltmasıyla 4. ve 5. bel omuru kastedilmektedir.