Memurlarda ücretsiz izin emekliliğe sayılır mı?

İçindekiler:

  1. Memurlarda ücretsiz izin emekliliğe sayılır mı?
  2. Ücretsiz izin kaç kere?
  3. Ücretsiz izin emekliliğe sayılıyor mu?
  4. Memur ücretsiz izin kıdem süresinden sayılır mı?
  5. Aday Memur doğum izni kullanabilir mi?
  6. Doğum yapan memur ücretsiz izni parça parça kullanılabilir mi?
  7. Aylıksız izin çalışma süresinden sayılır mı?
  8. Ücretsiz izin süresi hizmet süresinden sayılır mı?

Memurlarda ücretsiz izin emekliliğe sayılır mı?

Doğum nedeniyle olduğunu değerlendirdiğimiz ücretsiz izin sürenizi Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat ederek borçlanma yaparsanız emeklilik için aranılan hizmet süresine ilave edilir.

Ücretsiz izin kaç kere?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Ücretsiz izin emekliliğe sayılıyor mu?

Emeklilik Prim Gün Sayılarına Etkisi Kısa çalışma ve/veya ücretsiz izin döneminde sigortalılar için uzun vadeli sigorta kolları primi yatırılmadığından emeklilikte esas alınan sürelerde bu desteklerden yararlanılan süreler dikkate alınmayacak.

Memur ücretsiz izin kıdem süresinden sayılır mı?

Rızası ile ücretsiz izne ayrılan işçinin ücretsiz izinde geçirdiği süreler kıdem tazminatının hesabında dikkate alınmamaktadır.

Aday Memur doğum izni kullanabilir mi?

Soru: Aday memur olarak çalışmaktayken doğum yapanlar ücretsiz izin kullanabilir mi? Cevap: Aday memurlar da asil memurlar gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108. maddesinin (B) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren yirmidört aya kadar ücretsiz izin kullanabilirler.

Doğum yapan memur ücretsiz izni parça parça kullanılabilir mi?

ç) Doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla, kısım kısım kullanılması mümkündür.

Aylıksız izin çalışma süresinden sayılır mı?

Ücretsiz izin süresinde, emeklilik için gerekli olan ve uzun vadeli sigorta kolları olarak tanımlanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasına prim ödenmediğinden, ücretsiz izin süreleriniz emekliliğiniz için gereken 25 yıllık fiili hizmet süresine sayılmaz. 25 yıllık fiili hizmet süresi hesabına fiilen uzun vadeli ...

Ücretsiz izin süresi hizmet süresinden sayılır mı?

Normal ücretsiz izinde işçinin onayı alınması veya işçiden gelen bir talep olması gerektiği için bu süreler yıllık ücretli izin hesabında çalışılmış gibi sayılmayacaktır. Ücretsiz izinde olunan sürelerde işçilerin iş sözleşmeleri askıda olduğundan yıllık ücretli izne esas kıdem süreleri işlememektedir.