Ücretsiz doğum izni hizmet süresinden sayılır mi?

İçindekiler:

  1. Ücretsiz doğum izni hizmet süresinden sayılır mi?
  2. Askerlik hizmet süresinden sayılır mı?
  3. Ücretsiz izinde kademe ilerlemesi durur mu?
  4. Ücretsiz izinden sonra maaş ne zaman yatar?
  5. Ücretsiz izin nedir memur?
  6. Ücretsiz izin memurluktan sayılır mı?
  7. Askerlik hizmeti memuriyetten sayılır mi?
  8. Asteğmenlik memuriyetten sayılır mı?
  9. Ücretsiz izin terfi tarihini değiştirir mi?
  10. Öğretmen ücretsiz izin hakkı kaç yıl?
  11. Ücretsiz izin hakkı kaç yıl?
  12. Hangi durumlarda ücretsiz izin alınır?

Ücretsiz doğum izni hizmet süresinden sayılır mi?

Bu bağlamda “Doğum izni yıllık izinden sayılır mı?” sorusunun cevabına gelecek olursak yıllık izin için doğumun dikkate alındığını, ancak ücretsiz izinlerin dikkate alınmadığını söylemek gerekir. Buna ek olarak iş hukuku düzenlemeleri açısından ücretsiz izin süreleri çalışma süresinden sayılmamaktadır.

Askerlik hizmet süresinden sayılır mı?

3-Memur olarak çalışırken, aylıksız izne ayrılarak ifa edilen muvazzaf askerlik süresi, bu sürelerin borçlanılıp borçlanılmadığına olmaksızın, yıllık izin süresinin hesabında hizmet süresi olarak değerlendirilir.

Ücretsiz izinde kademe ilerlemesi durur mu?

657 sayılı Kanunun 36maddesinin C) bendinde“8- 108 inci maddenin (B) fıkrası uyarınca kullanılan aylıksız izin süreleri, her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir.”denilmektedir.

Ücretsiz izinden sonra maaş ne zaman yatar?

Ayın 15'inde maaşını aldıktan sonra izleyen ayın 14'üne dek aylıksız izne ayrılan kamu personeli, aldığı maaşın ücretsiz izne denk gelen günlerine denk gelen kısmını iade etmek zorundadır.

Ücretsiz izin nedir memur?

Devlet memurlarına 10 hizmet yılını tamamlamış olmaları ve istekleri halinde memuriyet süreleri boyunca ve bir defada kullanılmak üzere altı aya kadar aylıksız izin verilebilir. ... Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazeretini gerektiren sebebin kalkması halinde, memur derhal görevine dönmek zorundadır.

Ücretsiz izin memurluktan sayılır mı?

Ücretsiz izin süresinde, emeklilik için gerekli olan ve uzun vadeli sigorta kolları olarak tanımlanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasına prim ödenmediğinden, ücretsiz izin süreleriniz emekliliğiniz için gereken 25 yıllık fiili hizmet süresine sayılmaz. 25 yıllık fiili hizmet süresi hesabına fiilen uzun vadeli ...

Askerlik hizmeti memuriyetten sayılır mi?

657 sayılı Kanunun "Muvazzaf askerlik görevini yaptıktan sonra Devlet memurluğuna girenlerin kademe intibakları" başlıklı 84 üncü maddesinde ise; "Muvazzaf askerlik görevini yaptıktan sonra Devlet memurluğuna atananlar adaylık esaslarına tabi olurlar ve muvazzaf askerlikte geçen süreleri asaletlerinin tasdikinden sonra ...

Asteğmenlik memuriyetten sayılır mı?

Ayrıca yüzde 25 oranında fiili hizmet zammı süresi vardır, aslında bir yıl yedek subay olduğu halde bu 15 ay sayılır. Bu sebeple askerlikte de memur sayılır.

Ücretsiz izin terfi tarihini değiştirir mi?

Devlet memurlarının aylıksız izin kullandıkları bazı hallerde terfi tarihleri değişmezken bazı hallerde ise terfi tarihleri değişmektedir. ... Bu nedenle, sayılan izin süreleri (çalışılmayan başka bir süre yoksa) memurun terfi tarihini etkilememektedir.

Öğretmen ücretsiz izin hakkı kaç yıl?

E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Ücretsiz izin hakkı kaç yıl?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Hangi durumlarda ücretsiz izin alınır?

İlki kanundan doğan ikincisi ise tarafların anlaşmaları doğrultusunda söz konusu olan ücretsiz izindir. Kanundan doğan haller; işçinin evlenmesi, yakın birinin vefatı, yol izni, mazeret izinleri ve doğum iznidir. ... Bu durumlarda işverenin işçiye ücret ödeme borcu, işçinin de işverene iş görme borcu ertelenmiş olur.