E devletten engelli raporu nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. E devletten engelli raporu nasıl sorgulanır?
  2. Engelli raporum yüzde kaç?
  3. Engelli raporu kaç sene geçerlidir?
  4. Heyet raporu ne zamana kadar geçerli?

E devletten engelli raporu nasıl sorgulanır?

Sistem, Sağlık Bakanlığı sayfasına girişinizi yapmanızın ardından karşınıza seçenekler çıkaracaktır. Seçenekler arasından 'E- imzalı Erişkinler İçin Engelli Sağlık Raporu Sorgulama' seçeneğinin kullanılması gerekecektir. Bu seçeneğe tıklanmasının ardından sistem size hiçbir sorgu formu göndermez.

Engelli raporum yüzde kaç?

Engelli bireylerin raporlarının oranları yaşanılan durumlar karşısında her sene değişime uğramaktadır. 2020 senesine bakacak olursa engelli rapor oranı başlangıçta P ile başlar ancak engelli olan birey 60 yaş ve üzeri ise mevcut orana  daha eklenir. Engelli rapor oranı da bunun sonucunda r,5 olur.

Engelli raporu kaç sene geçerlidir?

Buna göre, süresi 'den itibaren dolan süreli engelli raporları, 'e kadar geçerli kabul edilecek. Bu süreçte raporunu yeniletmek veya ilk defa rapor çıkarmak talebiyle sağlık hizmet sunucularına başvuranların talepleri de karşılanmaya devam edilecek.

Heyet raporu ne zamana kadar geçerli?

Bunun yanı sıra heyet raporu 90 gün kadar geçerli olacaktır. Hastanın durumuna göre heyet raporunun geçerlilik süresi değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda heyet raporu geçici bir süreliğine de verilmiş olabilir. Heyet raporunun geçerlilik tarihi genel olarak raporun üzerinde yer almaktadır.