Yemin ederim demek günah mı?

İçindekiler:

  1. Yemin ederim demek günah mı?
  2. Yemin ederim ne anlama geliyor?
  3. Valla bir yemin mi?
  4. Yalan yere yemin etmek ne demektir?
  5. Yemin ederim demek yemin olur mu?
  6. Yemin olsun demek yemin sayılır mı?
  7. Yalan yere yemin etmenin cezası nedir?
  8. Yemin etmenin hükmü nedir?
  9. Yemin edip bozmanın kefareti nedir?
  10. Içinden geçirmekle yemin olur mu?
  11. Valla ne demek?
  12. Yemin bozulursa ne yapmak gerekir?

Yemin ederim demek günah mı?

Bir kimsenin şu işi yapacağım veya yapmayacağım diye yemin etmesi böyledir. ... Yemin edilen şeyin yerine getirilmemesi ile yemin bozulmuş olur ve bu durum, keffâreti gerektirir. YEMİN-İ MÜN'AKİDE'NİN KEFFÂRETİ: Mâide Sûresinin 89. Ncu ayet-i kerimesinde: “Allah, boş bulunarak ettiğiniz yeminlerle sizi sorumlu tutmaz.

Yemin ederim ne anlama geliyor?

Yemin etmek kelime anlamı olarak kuvvet anlamına gelir. Dini literatürde ise bir sözü Allah'ın adını veya Allah'ın bir sıfatını anarak daha güçlü bir anlam katarak söylemek demektir. ... Ayrıca bir işi yapmak veya yapmamak için yemin eden kişi bunu yerine getirmekle yükümlüdür.

Valla bir yemin mi?

Vallahi, billahi, tallahi şeklinde söylenen sözler yemin yerine geçer. Artık günlük hayatımızda dil alışkanlığı ile söylenen ve ne yazık ki adet haline gelmiş yalan söylemelerde 'vallahi, billahi' kullanılmakta.

Yalan yere yemin etmek ne demektir?

1. Kalbin kazandığı yani maksatlı ve yalan yere yemin ki buna yemin-i gamûs denir. Gamûs, daldıran demektir. Sahibini günaha daldırdığı için yalan yere yemin etmeye bu ad verilmiştir.

Yemin ederim demek yemin olur mu?

Allah'ın kelâm sıfatından kaynaklandığı için Kuran-ı Kerim üzerine yemin de geçerli sayılmıştır. Yemin için söylenen kelimelerden ziyade örf ve niyet esas aldığı için mesela, “Yemin ederim, şehâdet ederim, üzerime andolsun” gibi sözler de yemin yerine geçer. ... Yerine getirilmezse yemin bozulmuş olur ve kefaret gerekir.

Yemin olsun demek yemin sayılır mı?

Allah'ın kelâm sıfatından kaynaklandığı için Kuran-ı Kerim üzerine yemin de geçerli sayılmıştır. Yemin için söylenen kelimelerden ziyade örf ve niyet esas aldığı için mesela, “Yemin ederim, şehâdet ederim, üzerime andolsun” gibi sözler de yemin yerine geçer. ... Yerine getirilmezse yemin bozulmuş olur ve kefaret gerekir.

Yalan yere yemin etmenin cezası nedir?

Yalan Yere Yemin Suçu Nedir? (TCK 275) Madde 275 - (1) Hukuk davalarında yalan yere yemin eden davacı veya davalıya bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.

Yemin etmenin hükmü nedir?

Yeminin Hükmü. Yemin kural olarak mubahtır, ancak gereksiz yere yemin etmek ve bunu alışkanlık haline getirmek hoş görülmemiş, sıkça yemin etmek Allah'ın adına karşı bir saygısızlık kabul edilmiştir. Yalan yere yemin ise büyük günahlardandır.

Yemin edip bozmanın kefareti nedir?

Yemin bozmanın kefareti için zekat alması caiz durumda olan 10 fakire tüm bedenini kapatacak kadar 1 kat elbise verilir. Aç olan 10 fakire 1 gün içerisinde 2 defa yemek verilir. Diğer taraftan 1 fakire 10 gün yemek vermek de yemine kefaret olur.

Içinden geçirmekle yemin olur mu?

Diyanet Fetva Telaffuz etmeden sadece içinden geçirmekle yemin ve adak hükümleri oluşmaz (Kâsânî, Bedâi', III, 5; V, 81-82; Nevevî, el-Mecmu, VIII, 434; Dimyati, İanetu't-Talibin, II, 412).

Valla ne demek?

Bu kelime dilimizde tek başına ya da cümle içinde kullanılabilmektedir. Valla Ne Demek? ... Bu kelimenin anlamı ise bir konu hakkında Allah'ı tanık tutarım, Allah hakkı için anlamlarına gelmektedir. Vallahi kelimesi bir yemin sözüdür.

Yemin bozulursa ne yapmak gerekir?

Yemin bozulursa, yerine getirilmesi gereken kefaretler vardır. ... Yeminini bozan kişinin yerine getirmesi gereken kefaretler; on fakire birer fitre (fıtır sadakası) miktarı, bir fakire on ayrı günde her gün birer fitre miktarı para verme vyea on yoksulu sabah akşam doyurmak ya da giydirmektir.