83 plakalı ilimiz hangisi?

İçindekiler:

  1. 83 plakalı ilimiz hangisi?
  2. 82 ilimiz hangisi?
  3. Özel araç plakası ne kadar?
  4. Özel Mavi plaka nasıl alınır?

83 plakalı ilimiz hangisi?

En son ilimiz olan Düzce'nin plaka kodu 81'dir. Dizide görmüş olduğumuz 83 plakalı bir ilimiz bulunmamaktadır. Türkiye'de 81 vilayet bulunmaktadır. 81 Plakalı ilimiz Düzce'den sonra başka ilimiz bulunmamaktadır.

82 ilimiz hangisi?

Aslında burası yayla değil, burası Türkiye'nin keşfedilmemiş 82. ili Sisdağı. Ben öyle diyorum. 82. il deyince bazıları yanlış anlayabilir burası Trabzon Şalpazarı ve Giresun yani iki ile hudut. 82. il dememdeki anlamı bu. Burası iç Anadolu'ndaki bir ili andırıyor.

Özel araç plakası ne kadar?

Özel plaka fiyatlarını Emniyet Genel Müdürlüğü belirler. Bazı özel plakaların fiyatları 300 TL iken bazılarının fiyatı 200 bin TL'ye çıkabilir. Fiyatlar arasındaki bu uçurumun nedeni arz talep ilişkisinden kaynaklanır. Harf kombinasyonuna talep ne kadar çoksa o plakanın fiyatı da o kadar çok artmaktadır.

Özel Mavi plaka nasıl alınır?

Mavi özel plaka, İsim soyisim plaka olarak adlandırılan istediğiniz plakayı sorguladıktan ve kullanılmadığına emin olduktan sonra il trafik müdürlüğüne gidip talep belirtiliyor. Daha sonra ise şirket için gerekli evraklar(kaşe vs.), şahıs ismi için ise kimlik belgesi gerekiyor.