Non eroziv gastrit nedir?

İçindekiler:

  1. Non eroziv gastrit nedir?
  2. Antral gastrit Antrum Nedir?
  3. Gastrik erozyon nedir?
  4. Mide rahatsızlığı olan kahvaltıda ne yemeli?
  5. Gastrite hangi ekmek iyi gelir?

Non eroziv gastrit nedir?

AKUT GASTRİTLER Akut iltihapta başlıca nötrofil hücreleri mukozayı kaplarlar. Akut gastritis, genel olarak mukozada yaptığı yüzeyel erozyon bulunmasına göre (toprak erozyonuna benzetebiliriz) eroziv ve erozyon bulunmaması durumunda ise non-eroziv (yüzeyel hasar yapmamış) gastritis olarak sınıflandırılabilir.

Antral gastrit Antrum Nedir?

Antrum adı verilen midenin çıkışından hemen önceki bölümde görülen gastrite antral gastrit denir. Antral gastrit, akut ya da kronik formda ortaya çıkabilir ve belirtileri de buna göre şekillenir. En sık görülen gastrit formudur ve tüm gastritlerin €'i bu türde ortaya çıkar.

Gastrik erozyon nedir?

Mide içinde asit fazlalığı, H.Pilori isimli bakteri veya romatizmal ağrı kesici ilaçlar tahrişe benzer görüntüler yapabilir, buna erozyon denir. Bazen bu erozyon resimde görüldüğü gibi kapruz kabuğundaki çizgiler gibi lineer (uzunlamasına) erozyonlarda yapabilir.

Mide rahatsızlığı olan kahvaltıda ne yemeli?

Reflü hastaları için kahvaltıda yenilecek proteinlerin de az yağlı olması veya az yağla pişirilmesi bu sebeple önerilir. Yağlı sosisler yerine, yağsız et türleri, az yağla pişirilmiş yumurta veya haşlanmış yumurta tercih edilebilir. Bitkisel bazlı yer fırstığı ezmesi, soya sosisi veya tofu da tüketilebilir.

Gastrite hangi ekmek iyi gelir?

Beyaz Buğday Ekmeği: Kepeği tamamen ayrıştırılmış undan elde edilen beyaz ekmektir. Bazı bağırsak hastalıklarında ( kolit, ishal ) ve bazı mide rahatsızlıklarında ( ülser, gastrit ) tercih edilebilir.