Kıymalı Yoğurtlu Makarna nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Kıymalı Yoğurtlu Makarna nasıl olur?
  2. Kıymalı sarımsaklı makarna nasıl yapılır?
  3. Yoğurtlu spagetti nasıl yapılır?
  4. Yoğurtlu makarnanın yoğurdu nasıl yapılır?
  5. Uzun makarna yoğurtlu olur mu?

Kıymalı Yoğurtlu Makarna nasıl olur?

Kaynar tuzlu suda makarnalar haşlanır, süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsak ile karıştırılır. Sıvı yağda soğan hafif pembeleştirilir, üzerine kıyma koyulur ve kavrulur. Tuzunu ve pul biberi ilave edilir.

Kıymalı sarımsaklı makarna nasıl yapılır?

Sarımsaklı Ve Kıymalı Makarna Tarifi Yapılışı Öncelikle bir tencereye kaynamak üzere su konur ve makarnalar haşlanır. Sonra süzülür aynı tencerede kıyma konur suyu salıp çekene kadar kavrulur. Sonra sıvı yağ konur domates salça ve sarımsaklar doğranır ve domatesler pişince süzülen makarnada eklenir karıştırılır.

Yoğurtlu spagetti nasıl yapılır?

Spagettiyi haşlayın süzün. Yağlayın yapışmasın. Diğer yanda 1 kase yoğurda 3 diş sarımsak ezip ekleyin. Ayrı bir tavada önce yağ sonra salçaları ekleyerek kavurun hafif ve doğrayıp rendelediğiniz domatesi ekleyin. tuz, pul biber, karabiber ekleyerek soteleyin azcık domates pişince sosunuz hazır.

Yoğurtlu makarnanın yoğurdu nasıl yapılır?

Yoğurt bir kaseye alınır üzerine sarımsak ve tuz ilave edilerek çırpılır. Haşlanan makarna derin bir tabağa alınarak yoğurtlu sos ile karıştırılır. Tereyağı tavada eritilir üzerine nane ve pul biber eklenerek karıştırılır. Hazırlanan pul biberli sos makarnanın üzerine dökülerek servis edilir.

Uzun makarna yoğurtlu olur mu?

Haşlanan, süzülen ve soğumuş spagettiyi yoğurtun içinde iyice karıştırıyoruz. Spagettiyi süzgece aldığınızda hafifçe soğuk suda üzerine tutabilirsiniz. Eğer vitamini gitmesin derseniz, o halde iyice soğumadan yoğurda katmayın, yoksa yoğurt pelteleşir. Bir tavada sıvı yağı, pul biberi ve kuru naneyi iyice kızartıyoruz.