Arapcada Zait ne demek?

İçindekiler:

  1. Arapcada Zait ne demek?
  2. Zait ne demek Osmanlıca?
  3. Zaid ne demek?
  4. Zat üzerine zait ne demek?
  5. Ilzam etmeye ne demek?
  6. Allah'ın varlığı kendindendir ne demek?
  7. Allah'ın sıfatları zatının ne aynı ne de gayrıdır?
  8. Münferiden temsil ve ilzam ne demek?
  9. Başvuruda bulunan temsil ve ilzam yetkisi ne demek?
  10. Allah doğmamış ve Doğrulmamıştır ne demek?

Arapcada Zait ne demek?

Zait nedir, Zait ne demek kökeni arapça dilinden gelmektedir. Gereksiz, fazla. Artı (+).

Zait ne demek Osmanlıca?

ZÂİT – ZÂİD 1. Sonradan eklenen, ilâve edilen.

Zaid ne demek?

zaid / zâid / زائد Fazlalık. İlâve olunmuş. Lüzumsuz, gereksiz. Gr: Te'kid için söylenen.

Zat üzerine zait ne demek?

Allah'ın zâtına ait zâit bir mâna olan vücûd üstünlük ifade eden bir kemal sıfatıdır ve O'nun zâtıyla aynı değildir. ... Vücûd, Cenâb-ı Hakk'ın zâtı üzerine zâit bir sıfat olmasaydı varlığını akıl yürütmek suretiyle bilmek imkânsız hale gelirdi.

Ilzam etmeye ne demek?

ilzam / ilzâm / الزام / اِلْزَامْ Muaraza veya muhakemede delil göstererek muhalifini susturmak, iskât etmek. Söz ve fikirde galibiyet. İltizam ettirmek. İsnad ve isbat etmek.

Allah'ın varlığı kendindendir ne demek?

Dinî bir terim olarak vücûd, Allah'ın zihnin dışında gerçekliğinin bulunduğunu ve mevcudiyeti zorunlu bir varlık (vâcibü'l-vücûd) olduğunu belirtir. Allah'ın varlığı zâtının gereği yani kendindendir (bizâtihî/lizâtihî), O'nun dışındaki varlıkların mevcudiyeti ise kendileri dışındandır (bigayrihî/ligayrihî).

Allah'ın sıfatları zatının ne aynı ne de gayrıdır?

Allah kadim(öncesiz)dir. Bu sıfatlar da Allah'ın kendisi gibi öncesiz olursa iki öncesiz varlık yani bir Allah'ın zatı, bir de sıfatlan olmak üzere iki öncesiz anlaşılır. Oysa öncesiz olan yalnız Allah'ın zatıdır. ... Öyle ise Allah'ın sıfatları zatının aynı değildir ama gayrı da değildir.

Münferiden temsil ve ilzam ne demek?

Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir.

Başvuruda bulunan temsil ve ilzam yetkisi ne demek?

Kanun'un 321. maddesi ise, temsile yetkili olanların, şirketin amaç ve konusuna giren her türden işleri ve hukuki işlemleri şirket adına yapmak ve şirket unvanını kullanmak hakkına sahip olduklarına hükmeder. ... Anonim şirketlerde temsil ve ilzam konusu ile uygulamada da sıkça karşılaşılmaktadır.

Allah doğmamış ve Doğrulmamıştır ne demek?

Aslında ayetteki doğmamış ve doğrulmamış demek de bu iki maddeyi anlatır yani ilk ayette geçen tek kelimesini tefsir eder. DOGMAMIŞTIR; doğduğu için bir türe müntesip değildir.her doğan şey bir türün altına girer. DOGRULMAMIŞTIR; yani iki parçanın birleşmesinden de müteşekkil değil anlamındadır.