Kulis etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Kulis etmek ne demek?
  2. Kuliscilik ne demek?
  3. Kuliste neler bulunur?
  4. Kulis hangi terim?
  5. Fuaye ne demek TDK?
  6. Sinema Fuaye ne demek?
  7. Faul terim midir?
  8. Fuaye hangi dil?
  9. Muayedeler ne demek?

Kulis etmek ne demek?

1) herhangi bir toplulukta oturumlar dışında gizli çalışmalar yapmak; 2) bir amaca ulaşabilmek için ilgili kişiler arasında özel çalışma yapmak.

Kuliscilik ne demek?

"herhangi bir toplulukta oturumlar dışında gizli çalışmalar yapmak; bir amaca ulaşabilmek için ilgili kişiler arasında özel çalışma yapmak.

Kuliste neler bulunur?

Tiyatro sahnesinin gerisinde bulunan, oyuncuların hazırlıklarını yaptıkları ve sahneye çıkış için bekledikleri bir kısımdır. Bazı tiyatro sahnelerinde birden fazla bulunabilir. Tiyatro ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Kulis hangi terim?

Kulis: sahne arkasında oyuncuların hazırlanması için bulunan odadır. Kulise seyirci göremez. Perde: oyunu oluşturan bölümlerin her birine verilen isimdir.

Fuaye ne demek TDK?

Fuaye nedir TDK? a. Dinlenmelik: “Tiyatronun ışıl ışıl fuayesinde içeri doğru yürürken babam koluna girmemi istemişti.” -A. Tiyatroda, perde aralarında dinlenme yeri. ...

Sinema Fuaye ne demek?

Bir gösteri veya toplantı binasının, temsil veya toplantı aralarında kullanılan dinlenme holü. Tiyatro veya sinema yapılarında, oyun başlamadan önce ve antrakt (ara) esnasında seyircinin çeşitli ihtiyaçlarını karşıladığı bir çeşit bekleme salonu.

Faul terim midir?

Faul, terimi Türkçe bir kelime değildir. Ancak faul Türkçede fazla kullanılıyor. İngilizceden gelen bu kelime kendi dilinde de "faul" olarak kullanılmaktadır.

Fuaye hangi dil?

Fuaye kelimesi Fransızca kökenlidir.

Muayedeler ne demek?

MUÂYEDE. 1. Bayramlarda karşılıklı olarak birbirini tebrik etme, kutlama, bayramlaşma: Ha dedim acı bir tebessümle, muâyededen dönüyorlar (Hüseyin C.