THY logo hangi hayvan?

İçindekiler:

  1. THY logo hangi hayvan?
  2. Türk Hava Yolları logosunu kim tasarladı?
  3. THY simgesi hangi kus?
  4. THY logosu neden yaban kazı?
  5. THY mavi logo ne demek?
  6. THY ne demek uzun?
  7. Mesut manioğlu kimdir?
  8. THY anlamı nedir?
  9. Yaban kazları kaç metre yüksekten uçar?
  10. THY açılımı ne demek?
  11. TRT neyin kısaltması?
  12. Yaban Kazı ne kadar yüksekten uçar?
  13. Her kaz uçar mı?
  14. Türk Standartları Enstitüsü kısaltması nedir?
  15. H neyin kısaltılması?

THY logo hangi hayvan?

Türk Hava Yolları'nın logosunun ilham kaynağı; yaban kazıdır. Yaban kazı ise birçok canlının nefes dahi alamadığı 9000 metre irtifada kıtalararası uçabilmesiyle dikkat çeker.

Türk Hava Yolları logosunu kim tasarladı?

1959 yılında Mesut Manioğlu'nun yaban kazından ilham alarak çizdiği logomuzu gururla taşımaya başladık. 9.000 metreye ulaşan irtifada kıtalararası uçuş yapabilmesiyle bilinen yaban kazı figürü, öykümüzü taçlandırdı.

THY simgesi hangi kus?

Yaban kazının tercih edilmesinin en başlıca nedeni ise estetik kaygıdan kaynaklı değil. Bir hava yolu şirketi olan THY'nin yaban kazı figürünü tercih etmesinin en büyük nedeni, söz konusu kuş türünün çok uzun süre yüksekten uçabilme yeteneği. Logo çevrildiğinde T-H-Y harfleri ortaya çıkıyor.

THY logosu neden yaban kazı?

Bayrak taşıyıcımız THY'nin logosu yaban kazından esinlenerek tasarlanmış. Neden yaban kazı? Çünkü yaban kazı, birçok canlının nefes bile alamadığı 9 bin metre irtifada kıtalararası uçabildiği için ilham kaynağı olmuş. Logonun doğuşu ise 1959 yılına dayanıyor ve diğer havayollarına göre daha önce gökyüzüne çıkmıştır.

THY mavi logo ne demek?

THY'nin kullandığı yaban kazı (sağa ve sola çevrildiğinde THY harfleri ortaya çıkan) logosu sabit kalırken, logonun solunda yer alan ve Sans Sherif yazı karakteriyle yazılan mavi renkteki 'Türk Hava Yolları' yazısı beyaz renge dönüşerek logonun altına geldi. ...

THY ne demek uzun?

Türk Hava Yolları ® Dünyanın En Çok Ülkesine Uçan Havayolu.

Mesut manioğlu kimdir?

Mesut Manioğlu Kimdir Türk grafik ve afiş sanatçısı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Ana Sanat Dalı öğretim görevliliğini sürdürdü. IV. Ürünler Sergisi'nde (1984) amblem dalında birincilik ödülü aldı.

THY anlamı nedir?

Uzun yıllardan beri ufak tefek değişikliklerle birlikte hemen hemen aynı biçimde kullanılan bu logonun aslında Türk Hava Yolları'nın uçuş hedefleriyle örtüşen derin bir anlamı varmış. türk hava yolları'nın logosu yaban kazının uçarken verdiği görüntüden esinlenilmiş logodur.

Yaban kazları kaç metre yüksekten uçar?

Yaban kazları 8000 metre gibi inanılması güç bir yükseklikte uçabilirler. Pek çok canlı bu yükseklikte soluk bile alamaz. Bunun nedeni atmosferde yükseklere çıkıldıkça havadaki oksijen oranının azalmasıdır. Bu durum yükseklerde soluk almayı güçleştirir.

THY açılımı ne demek?

Hakkımızda | Türk Hava Yolları ®

TRT neyin kısaltması?

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve kamu yayıncılığı yapmakla görevli Türkiye'nin ilk ve tek kuruluşu.

Yaban Kazı ne kadar yüksekten uçar?

Yaban kazları 8000 metre gibi inanılması güç bir yükseklikte uçabilirler. Pek çok canlı bu yükseklikte soluk bile alamaz. Bunun nedeni atmosferde yükseklere çıkıldıkça havadaki oksijen oranının azalmasıdır. Bu durum yükseklerde soluk almayı güçleştirir.

Her kaz uçar mı?

Yavru kazlar 3 – 4 ay gibi bir süre içinde uçmaya başlarlar. ... Göç sırasında “V” şeklinde uçan kazların pusulası yıldızlardır. Göç eden türler genellikle kuzey bölgelerde ve kutuplarda yaşarlar. Yetişkin erkek kazlar rahat uçabilmek için her yıl kuyruk tüylerini dökerler.

Türk Standartları Enstitüsü kısaltması nedir?

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) standartlar yapmak amacıyla tarihinde kurulmuştur.

H neyin kısaltılması?

(kimya) Hidrojen elementinin simgesi (H). (fizik) İndüktans birimi olan "henry"nin simgesi. (biyoloji) B7 vitamini olarak da bilinen H vitaminin sembolü. Hicri ve Hastane sözcüklerinin kısaltması.