Meşruhat ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Meşruhat ne demek TDK?
  2. Meşruat nedir?
  3. Meşruhatlı davetiye tebliği ne demek?
  4. Meşruhatlı davetiye ne demek?
  5. Meşruhatlı davetiye tebliği nedir?
  6. UETS Kimler zorunlu?
  7. Avukatlar elektronik yolla tebligat yapmak zorunda mıdır?
  8. Özel meşruhatlı vize ne demek?
  9. Meşruhatlı vize kimlere verilir?
  10. Meşruhatlı davetiye ne demektir?

Meşruhat ne demek TDK?

ç. a. (meşru:ha:tı) esk. Bir maddenin açıklanması için yazılanlar, açıklamalar.

Meşruat nedir?

MEŞRÛHAT. (ﻣﺸﺮﻭﺣﺎﺕ) i. (Ar. meşrūḥ “açıklanmış” ve çoğul eki -āt ile meşrūḥāt) Bir maddenin açıklanması için yazılan şeyler, açıklamalar, şerhler.

Meşruhatlı davetiye tebliği ne demek?

mahkemelerce genellikle bir sarı zarf eşliğinde gönderilen, eğer yazılı hususlara riayet edilmesi karşı karşıya kalınabilecek hukuki sonuçların belirtildiği tebligattır. bahsi geçen müeyyidelerin uygulanabilmesi için bunların meşruhatlı davetiye'de ilgiliye bildirilmesi gerekir.

Meşruhatlı davetiye ne demek?

Mahkemeler veya savcılıklar çağırdığı veya tebligatta bulunduğu kişiye tebligatta belirtilen hususu yerine getirmediği takdirde, sonra olacakları aynı yazı içinde belirtir. Buna, "ihtarlı (meşruhatlı) davetiye" denilir.

Meşruhatlı davetiye tebliği nedir?

Meşruhatlı davetiye, içeriğinde belli hususların bulunduğu ve buna bağlı olarak birtakım sonuçların (müeyyidelerin) öngörüldüğü ihtarlı çağrı kağıtlarıdır.

UETS Kimler zorunlu?

Ancak Elektronik Tebligat Yönetmeliği'nin “Elektronik tebligat hizmetinden yararlanma“ başlıklı 7'nci maddesi uyarınca anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere, elektronik yolla tebligat yapılması zorunludur.

Avukatlar elektronik yolla tebligat yapmak zorunda mıdır?

Hukuk Dairesi, avukatlara posta ile yapılan tebligatların geçersiz olduğuna hükmetti. Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, avukatlara tebligatların elektronik yolla yapılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti. Kararda; avukatlara posta ile yapılan tebligatların yok hükmünde olduğu belirtildi.

Özel meşruhatlı vize ne demek?

Özel meşruhatlı vize; hakkında Türkiye'ye giriş yasağı kararı verilmiş olan yabancının, bu sürenin dolmasını beklemeden Türkiye'ye yasal yollardan girişini sağlamaktadır. Özel meşruhatlı vize alabilmek için Türkiye'ye gelmenin ciddi bir amacı olmalıdır.

Meşruhatlı vize kimlere verilir?

Meşruhatlı vize, Türkiye'ye giriş yasağı bulunan yabancıların ülkeye yasal olarak giriş yapmasını sağlar. Yabancılar Türkiye'ye gelmek istiyorlarsa, kendi ülkelerinde bulunan Türk konsolosluklarına veya büyükelçiliklerine geliş nedenleri dikkate alınmak şartıyla meşruhatlı vize başvurusu yapabilmektedir.

Meşruhatlı davetiye ne demektir?

Mahkemeler veya savcılıklar çağırdığı veya tebligatta bulunduğu kişiye tebligatta belirtilen hususu yerine getirmediği takdirde, sonra olacakları aynı yazı içinde belirtir. Buna, "ihtarlı (meşruhatlı) davetiye" denilir.