Saptama nedir Türkçe bilgi?

İçindekiler:

  1. Saptama nedir Türkçe bilgi?
  2. Saptama işi tespit ne demek TDK?
  3. Tespit koymak ne demek?
  4. Sosyal çıkarım ne demek?
  5. Kaniksamak ne anlama gelir?
  6. Saptadı ne demek?

Saptama nedir Türkçe bilgi?

TDK (Türk Dil Kurumu) tarafından verilen bilgiye göre saptama kelimesi "bir şeyin durumu, niteliği, niceliği üzerine kesin bilgi edinmek ya da bir şeyi belirgin kılmak, belirginleştirmek, kesinleştirmek." Anlamlarına gelmektedir.

Saptama işi tespit ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu "saptama" kelimesini " saptamak işi, tespit" şekilde açıklamaktadır. "Bir nesne ya da durumun ayırıcı özellikleriyle tanınması ya da bir konunun gözleme ya da ölçüye vurularak ayrıtlarıyla belirlenmesi" olarak açıklamıştır.

Tespit koymak ne demek?

Tespit etmek deyiminin anlamı ve açıklaması Bir şeyi sağlam bir biçimde yerleştirmek, oynamaz duruma getirmek, saptamak. "Bu kalası da çatıya tespit etmemiz gerekiyor." 2. Bir durumu kuşkuya düşürmeyecek biçimde göstermek.

Sosyal çıkarım ne demek?

Sosyal çıkarım oyunu bir veya iki oyuncunun hain ya da katil gibi gizli rollere sahip olduğu ve masum karakterlerin bu kişileri bulmaya çalıştığı bir oyun türüdür. Bu oyunlar arkadaş grubumuzla oyun oynayarak sosyalleşmemize olanak sağladıkları için ilk çıktıkları günden beri hala çokça rağbet görmektedir.

Kaniksamak ne anlama gelir?

Kanıksama, insanların sıklıkla birkaç kelime kullanarak ifade ettiği anlamı karşılamak üzere kullanılır. Kişilerin bir konuda maruz kaldıkları olumsuz etkilere karşı, artık tepki gösterememe durumunu anlatmaktadır.

Saptadı ne demek?

Bir şeyi belirgin kılmak, tespit etmek.