Çorapsız namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Çorapsız namaz kılınır mı?
  2. Evde namaz kilarken çorap giymeli mi?
  3. Pantolonla namaz kılabilir mi?
  4. Namazda topuklar birleşir mi?

Çorapsız namaz kılınır mı?

Namazın şartlarından biri de avret yerinin örtük olmasıdır. ... Altının rengini belli eden çorapla, ya da elbise ile kılınan namaz câiz değildir.

Evde namaz kilarken çorap giymeli mi?

- Alimlerin çoğuna göre -tek başınıza evde namaz kılsanız bile- ayaklarınıza çorap giymeniz gerekir. Veya uzun etek giyerek ayaklarınızı örtebilirsiniz. Hanefi alimleri ise namazda ayak bileklerine kadar, ayakların açılabileceğini söyler.

Pantolonla namaz kılabilir mi?

KADINLAR PANTOLON İLE NAMAZ KILABİLİR Mİ? İslam dini örtünmenin şekli konusunda ayrıntıya girmese de tesettürü emretmiştir. ... Dar ve şeffaf olmayan elbiseler ile bayanların namaz ibadetini yerine getirmesinde ise bir sakınca bulunmamaktadır. Vücut hatlarını ortaya çıkarmayan bol, geniş bir pantolon ile namaz kılınabilir.

Namazda topuklar birleşir mi?

Cevap: Hanefî mezhebine göre namazda iki ayağın arasının 4 el parmağı genişliğinde açık tutulması ve (erkekler için) rükü'ya eğilirken sol ayağı sağ ayağın yanına getirip topuk kemikleri bitiştirmek, secdeden kalkarken de açmak sünnettir. ... Şâfiî mezhebinde namazda ayakların arası bir karış açık tutulur.