Mütehassı ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Mütehassı ne demek TDK?
  2. Önem ne demek TDK?
  3. Önem nedir ne demek?
  4. Davete teşrif etmek ne demek?
  5. Önlemler ne demek?
  6. Sayıltı ne demek?
  7. Mütemadi suç ne demek?

Mütehassı ne demek TDK?

(ﻣﺘﺤﺴّﺲ) sıf. (Ar. teḥassus “duygulanmak”tan muteḥassis) Hislenen, duygulanan, duygulu: Sen çünkü muâşık, mütehassis ve güzelsin (Cenap Şahâbeddin). ѻ Mütehassis olmak: Duygulanmak: Gerçi bu bir husûsî âile toplantısı idi; ama pek zengindi.

Önem ne demek TDK?

Önem ne demek TDK? Bir şeyin nitelik veya nicelik bakımından değeri olma durumu, ehemmiyet.

Önem nedir ne demek?

Önem kelimesi Türkçe'de "öncelik vermek, öne geçirmek" anlamına gelir. Yeni Türkçe öne- "öncelik vermek, öne geçirmek" fiilinden +Im sonekiyle türetilmiştir. Yeni Türkçe fiil Türkçe ön sözcüğünden türetilmiştir.

Davete teşrif etmek ne demek?

(bir yeri) Onurlandırma, şereflendirme. Gelmesiyle bir yeri onurlandırma, gelme.

Önlemler ne demek?

i. (< önle-m) yeni. Bir şeyin olmasını önlemek veya yapılmasını sağlamak için başvurulan çâre, tedbir. ѻ Önlem almak: Bir şeyi önlemek veya yapılmasını sağlamak için gerekli hazırlıkları yapmak, tedbir almak.

Sayıltı ne demek?

Bir araştırmada bazı başlangıç noktalarının kanıtlanmasına gerek duyulmaz. Doğru kabul edilen bu açıklamalara varsayım (sayıltı) denir.

Mütemadi suç ne demek?

8.8. Kesintisiz/Mütemadi Suçlar Kanunda öngörülen hareketin yapılmasıyla tamamlanan ancak icrası devam ederken suçun işlendiği suçlar mütemadi suçlar olarak adlandırılmaktadır. Bu suçlara kişiyi hürriyetinden yoksun kılma (TCK md.109) ve suç işlemek için örgüt kurma suçu (TCK md.220) örnek verilebilir.