Araba motor su Kaynatırsa ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Araba motor su Kaynatırsa ne yapmalı?
  2. Arabada su olmazsa ne olur?
  3. Hararet yapan araba su eksiltir mi?
  4. Radyatördeki su miktarının azalması neye neden olur?
  5. Arabanın motor suyu neden azalır?
  6. Araba su kaçağı nasıl tespit edilir?
  7. Hararet yapan araca nasıl müdahale edilir?
  8. Radyatör su kaynatıyor ne olur?
  9. Hararet lambası yanarsa ne olur?
  10. Radyatör kapağının arızalı olması aşağıdakilerden hangisine neden olabilir?

Araba motor su Kaynatırsa ne yapmalı?

Su kaynatmaya başlayan araç hemen kenara çekilmeli ve motor iyice soğumadan müdahale edilmelidir. Çünkü sıkışan ve sıcak hava sonucu araç motoru içinde oluşacak ani bir değişikli aracınızın yanmasına neden olabileceği gibi başka kazalara da sebep olabilmektedir.

Arabada su olmazsa ne olur?

Araçta motor suyu bitmişse araç soğutma işlemini yapmayacak ve bu sayede aracın ısısı giderek yükselecektir. Eğer motor tamamen susuz kalmışsa bu tehlikelidir, çünkü motor üst kapak contası yanar. Araç hararet yapar. ... Aracın motor suyunu eksiltmesinin nedeni herhangi bir yerde kaçak olmasıdır.

Hararet yapan araba su eksiltir mi?

Contanın işlevini yerine getirememesi sonucu yanma odasına karışan soğutma sıvısı aracın hem düzensiz çalışmasına hem de ciddi oranda su eksiltmesine sebep olacaktır. Genellikle hararet yapan araçlarda yanan conta, çok eski arabalarda hararet olmaksızın da yanabilmektedir.

Radyatördeki su miktarının azalması neye neden olur?

Su eksiltme varsa kaçak var, demektir. Kaçak nokta, genellikle üst kapak contasıdır. Bazen de sızdırmanın nedeni, radyatör olabilir. Radyatörde olan sorunun çözümü için radyatör su kaçağı önleyicisi olarak satılan ürün takılarak çözüm sağlanabilir.

Arabanın motor suyu neden azalır?

Su eksiltme varsa kaçak var, demektir. Kaçak nokta, genellikle üst kapak contasıdır. ... Ayrıca motor su hortumunda meydana gelen çatlak, petekte meydana gelen çatlaklar veya radyatör su hortumunda meydana gelen çatlaklar da aracın su eksiltme probleminin birer nedeni olabilmektedirler.

Araba su kaçağı nasıl tespit edilir?

Sıcak su hortumlarındaki / radyatördeki yarılmalar, delikler, çatlaklar soğutma suyunu sızdırır. Su kaçağının tespitini hortumu elinizle sıkıştırarak yapabilirsiniz. Delik olan yerlerden su sızacaktır.

Hararet yapan araca nasıl müdahale edilir?

Kullandığınız su içme suyu olmalıdır. Sonrasında aracı çalıştırın. Belli seviyeye kadar su ekleyerek motorun suyu devir daim etmesi beklenmelidir. Belirli bir süre çalıştıktan sonra hararet seviyesinde anormal bir artış yoksa yolunuza devam edebilirsiniz.

Radyatör su kaynatıyor ne olur?

Soğutma sıvısının eksikliğinden dolayı yeteri kadar soğuyamayan motor aşırı ısınarak hararet yapar ve su kaynatır. Motorun su kaynatması, motor soğutma sıvısının azaldığını gösterir. Soğutma sıvısının azalması, buharlaşma ya da sızıntıdan olabileceği gibi motorun soğutma sıvısının tüketmesi de söz konusu olabilir.

Hararet lambası yanarsa ne olur?

Hararet lambası yanıyorsa motorunuz aşırı ısınmış demektir. Motor, soğutma sistemi düzgün bir şekilde doldurulmuş ve normal çalışıyorsa (en sıcak havalarda ve yoğun trafikte dur-kalk koşullarında dahi) asla aşırı ısınmaz.

Radyatör kapağının arızalı olması aşağıdakilerden hangisine neden olabilir?

Bu nedenle, soğutma sisteminin “güvenlik valfi” olarak nitelendirilirler. Hasarlı bir kapak sistemi etkin şekilde kilitleyemez veya basıncını koruyamaz; bu da soğutma sisteminin düzgün çalışmamasına neden olur. Kapak arızalandığında, yeni bir hortum bile patlayabilir.