LPG'li araç muayenesinde gaz sızdırmazlık raporu isteniyor mu?

İçindekiler:

  1. LPG'li araç muayenesinde gaz sızdırmazlık raporu isteniyor mu?
  2. Gaz sızdırmazlık raporunu nereden alabilirim?
  3. Sizdirmazlik ucreti ne kadar?
  4. LPG'li arac muayenesine ne belgeler gerekir?
  5. LPG ruhsatı kaç yılda bir yapılır?
  6. LPG ruhsata işli değilse muayeneden geçer mi?
  7. LPG'li araçlarda neye göre ve nasıl muayene olur?
  8. LPG etiketi zorunlu mu?
  9. Lpg ruhsata Işletilmezse ne olur?
  10. Lpg ruhsata işletme ücreti ne kadar?

LPG'li araç muayenesinde gaz sızdırmazlık raporu isteniyor mu?

LPG/CNG Gaz Sızdırmazlık Raporu yürürlülükten kaldırılmıştır. Hiçbir durumda Gaz Sızdırmazlık Raporu talep edilmemektedir. LPG/CNG yeni takıldığı zaman Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ile yetkili mühendis tarafından çizilen tadilat projesi ve hesapları talep edilecektir.

Gaz sızdırmazlık raporunu nereden alabilirim?

Otogaz montaj ve tadilat işlemlerinden sonra Mmo Makine Mühendisleri odasından ve TSE araç kontrol merkezlerinden alınan sızdırmazlık raporu artık yetkili Otogaz dönüşüm servisleri tarafından verilecek ..Yeni uygulamanın ne zaman başlanacağı ve uygulama ile ilgili tüm detaylar videomuzda..

Sizdirmazlik ucreti ne kadar?

Türkiye geneli 2017 yılı LPG sızdırmazlık raporu fiyatı 35 Türk Lirasıdır. LPG Sızdırmazlık Raporu Hangi Durumlarda Alınması Mecburidir.

LPG'li arac muayenesine ne belgeler gerekir?

Her araç için istenen standart belgeler; Ruhsat, trafik sigortası ve muayeneye götürdüğünüz araç sizin değilse Vekalet Belgesi'dir.

LPG ruhsatı kaç yılda bir yapılır?

Araçlarda kullanılan LPG tanklarının 10 yıl olan garanti süresi ürünün üretiminden itibaren başlıyor. Araç sahiplerine muayene istasyonlarında sorun yaşamamaları için LPG tankını alırken imalat tarihini öğrenmeleri tavsiye ediliyor.

LPG ruhsata işli değilse muayeneden geçer mi?

Cevap: LPG RUHSATA İŞLİ DEĞİL. NE YAPMAM LAZIM ? İlk arkadaşın durumunda aracı ilgili firmanın şubesine götürüp eğer lpg setinin tarihleri uygunsa belli bir ücret karşılığı yeni bir proje ve fatura alıp o şekilde muayeneye girecek. Bu proje ve fatura hangi ilden alınmışsa muayene de o ilde olmak zorunda.

LPG'li araçlarda neye göre ve nasıl muayene olur?

LPG'li Araç Muayene Şartları Neye Göre Belirler? LGP tanklarına sahip araçlarda yakıt sisteminin sızdırma yapmaması gerekir. Tüm ünitelerin doğru ve güvenli bir şekilde takılmış olması, ayrı olarak tip onayları bulunması da istenir. Çalışamaz durumda olan hiçbir parçanın olmaması da gereklilikler arasındadır.

LPG etiketi zorunlu mu?

LPG'li araçlarda eskiden LPG işaretinin olması ve camda görünür yere yapıştırılmış olması gerekiyordu. Şimdi ise bu işaretin olması gerekmiyor. Yani aracında LPG işareti olmayan bir sürücü sorunsuz bir şekilde muayeneden geçebiliyor.

Lpg ruhsata Işletilmezse ne olur?

LPG Ruhsata İşletilmezse Ceza Alınır Mı? Genellikle, LPG takıldığı günden itibaren 30 gün içinde bu işlemin arabanın ruhsatına işlenmesi gerekmektedir. Aksi halde ceza yazılma ihtimali olabilir. Herhangi bir değişiklik yapmanız için ruhsata LPG tanımlaması şarttır.

Lpg ruhsata işletme ücreti ne kadar?

İşte 2021 yılı itibariyle aracınıza LPG işletirken ödeyeceğiniz tutarlar: Muayene ücreti: 372,88 TL. Egsoz Emisyon Ücreti: 90 TL. Noter Ruhsat İşlem Ücreti: 301 TL.