Izmirden Bozcaadaya nasıl gidilir otobüs?

İçindekiler:

  1. Izmirden Bozcaadaya nasıl gidilir otobüs?
  2. Izmir Bozcaada nasil gidilir?
  3. Izmir Bozcaada nerede?
  4. Izmirden Geyikliye nasıl gidilir?
  5. Çanakkale Bozcaada feribot ne kadar sürüyor?
  6. Çanakkale Bozcaada feribot nereden kalkıyor?
  7. Lapseki Bozcaada feribot ne kadar sürüyor?

Izmirden Bozcaadaya nasıl gidilir otobüs?

İzmir'den Bozcaada'ya otobüsle ulaşmak için Ezine otogarına, Balıkesir ve Bursa'dan Bozcaada'ya ulaşmak için ise önce Çanakkale ya da Ezine otogarına ulaşmanız gerekiyor. Çanakkale'den Geyikli iskelesine ulaşmak için Çanakkale otogarından kalkan Geyikli dolmuşlarına binmelisiniz.

Izmir Bozcaada nasil gidilir?

İzmir istikametinden yola çıktığınızda, Çanakkale'ye varmadan önce Ezine ve Geyikli yol levhalarını izleyerek iskeleye varabilirsiniz. Çanakkale'ye ulaştıktan sonra Bozcaada-Geyikli yol levhalarını izleyerek yaklaşık olarak 50 dakika içerisinde Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi'ne ulaşabilirsiniz.

Izmir Bozcaada nerede?

Çanakkale boğazına çok yakın mesafede bulunmakta olan Bozcaada, aynı zamanda ülkemizde, köye sahip olmayan tek ilçedir. Bozcaada Nerede? Ege denizinde bir ada olma özelliği taşıyan Bozcaada, Çanakkale şehrimize bağlıdır. Ege bölgemizde, Gökçeada'dan sonra 2. en büyük ada olma özelliğini taşır.

Izmirden Geyikliye nasıl gidilir?

İzmir'den geliyorsanız Çanakkale'den sonra Geyikli-Bozcaada tabelalarını takip ederek Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi'ne ulaşabilirsiniz. Özel aracınız yoksa üzülmeyin. Bozcaada'ya İstanbul, İzmir ve Ankara'dan ulaşmak yaz aylarında çok kolay.

Çanakkale Bozcaada feribot ne kadar sürüyor?

Bozcaada'ya ulaşım Gestaş tarafından, feribot (arabalı vapur) ile sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.

Çanakkale Bozcaada feribot nereden kalkıyor?

Bozcaada'ya ulaşım; Bozcaada'ya Çanakkale'ye bağlı Ezine ilçesinden Geyikli beldesinden saat başı kalkan feribotlarla arabalı yada arabasız ve yaz aylarında Çanakkale merkezden kalkan gezi tekneleri ile arabasız gidebilirsiniz.

Lapseki Bozcaada feribot ne kadar sürüyor?

Hızlı Feribot Her gün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor.