Endokrinolojiye neden gidilir?

İçindekiler:

  1. Endokrinolojiye neden gidilir?
  2. Cocugum Gelismiyor hangi doktora gitmeliyim?
  3. Çocuk Boyu için hangi doktora gidilir?
  4. Çocuk gelişimi için hangi bölüme?
  5. Çocuğun fiziksel gelişimi için hangi doktora gidilir?

Endokrinolojiye neden gidilir?

Böbrek üstü rahatsızlığı yaşayanlar, metabolik kemik hastaları, testis ve yumurtalık hormonu eksikliği gibi hastalıklar ile Endokrinoloji bölümü ilgilenir. Aynı zamanda çeşitli metabolizma hastalıkları ile hormon hastalığı olan kişiler tedavi için Endokrinoloji bölümüne giderler.

Cocugum Gelismiyor hangi doktora gitmeliyim?

Çocuk nörolojisi, gebelikten erişkin yaşa kadar çocuğun gelişim sürecini etkileyen olumsuz etkileri saptayıp, bu durumların tedavi ve rehabilitasyonu ile ilgilenir. Çocuklarda nörolojik problemler, akut veya ani ortaya çıkabilir, durağan veya ilerleyici olabilir, düzelme veya bozulmalarla seyredebilir.

Çocuk Boyu için hangi doktora gidilir?

Boy problemi yaşayanlar boylarının uzaması için gerekli tedaviler için Ortopedi uzmanına başvurması gerekir.

Çocuk gelişimi için hangi bölüme?

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır. Çocuk gelişimi bölümünde çocukların zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal her konuda desteklenmesi adına eğitim verilir.

Çocuğun fiziksel gelişimi için hangi doktora gidilir?

Endokrinoloji bölümü, vücudumuzun hormonlar ve bunları salgılayan salgı bezleri ile ilgili sorunları ve hastalıkları ile uğraşan tıp bilimin dalıdır. Çocuk Endokrinolojisi veya tıp diliyle Pediatrik Endokrinoloji ise yenidoğan döneminden 18 yaşına kadar olan bebek, çocuk ve ergenlerle ilgilenir.