Elma iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Elma iç kurdu ilacı ne zaman atılır?
  2. Elmaya göztaşı ne zaman atılır?
  3. Elma ağaçlarına hangi ilaç atılır?
  4. Meyvelere göztaşı ne zaman atılır?
  5. Kirazlara mantar ilacı ne zaman atılır?
  6. Elma karaleke ilacı ne zaman atılır?
  7. Bordo bulamacı hangi meyvelere atılır?
  8. Bordo bulamacı hangi meyve ağaçlarına atılır?

Elma iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

Mücadelede hedef her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden öldürmektir. büyüklüğüne ulaştığında (Tahminen Mayıs ayının sonu-Haziran ayının ilk haftası).

Elmaya göztaşı ne zaman atılır?

Kış uygulaması: Budamadan sonra gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır. Yaz uygulaması: Uygulama: sürgünler 2-3 cm olduğunda. Uygulama: sürgünler 8-10 cm olduğunda.

Elma ağaçlarına hangi ilaç atılır?

% 2'lik Bordo Bulamacı veya hazır bakırlı preparatlardan birisi ile % 0,8 dozunda kullanılmalıdır. Budamadan sonra % 1,5'lik Bordo Bulamacı uygulanmalıdır.

Meyvelere göztaşı ne zaman atılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Kirazlara mantar ilacı ne zaman atılır?

Hastalığa karşı ilk ilaçlamanın ağaçların yüzde 5-10 çiçekte olduğu çiçeklenme başlangıcında, ikinci ilaçlamanın ise ağaçların yüzde 90-100 çiçekte olduğu tam çiçeklenmede uygulanması gerek.

Elma karaleke ilacı ne zaman atılır?

Karaleke mücadelesinde Activus® en iyi ve en yeni ürünlerden bir tanesidir. Elma bitkisinde 100 litre suya 60 ml dozda, son ilaçlama hasada 28 gün kalacak şekilde uygulama yapılmalıdır. 4. ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 12-14 gün aralıklarla yapılmalıdır.

Bordo bulamacı hangi meyvelere atılır?

Bordo bulamacı; yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, karaleke ve ateş yanıklığı hastalığına, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ile yaprak delen ve dal yanıklığı hastalığına, eriklerde cep hastalığı, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, cevizde antraknoz- yosunlaşmalar gibi birçok hastalığa karşı ...

Bordo bulamacı hangi meyve ağaçlarına atılır?

Bordo bulamacı, sert ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarına, zeytine, üzüm bağına, gül, taflan, pittosporum gibi odun gövdeli peyzaj bitkilerine kullanılabiliyor.