TOKİ engelli indirimi ne kadar?

İçindekiler:

  1. TOKİ engelli indirimi ne kadar?
  2. TOKİ evlerinde engellilere öncelik var mı?
  3. Tokinin engellilere nasil bir kolaylik sagliyor?
  4. TOKİ'de öncelik var mı?
  5. Engelli ev alabilir mi?
  6. TOKİ evlerine nasıl girebilirim?
  7. Engelliler vergi öder mi?
  8. Engelli konut kredisi nasıl alınır?
  9. Engelli konut kredisi var mı?

TOKİ engelli indirimi ne kadar?

-Özürlü vatandaşlarımız, Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 özürlü olduğuna dair) ibraz ediliyor. TOKİ özürlü vatandaşlarımıza konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayırıyor.

TOKİ evlerinde engellilere öncelik var mı?

TOKİ konutlarından yaralanacak olan engelli vatandaş bir çok şarttan muaf tutulmaktadır. Bu şartlardan muaf olmasına karşın bazı şartlara da uygun olması gerekir. Bunların en başında engelli raporunun en az @ olması gelmektedir.

Tokinin engellilere nasil bir kolaylik sagliyor?

Yüzde 5 oranında konut, Toki tarafından engelli vatandaşlara faizsiz konut imkanı sunulmaktadır. Bu vatandaşlar kira öder gibi oldukça düşük aylıklarla konut sahibi olabilmektedir. İnşa edilen konutların yüzde 5'lik bölümü için kuraya katılma imkanı da kazanmaktadır.

TOKİ'de öncelik var mı?

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir. Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir.

Engelli ev alabilir mi?

Başvuru, sadece 18 yaşını doldurmuş olan kişiler tarafından yapılabilir. Aynı zamanda başvuru yapacak kişinin 80 yaşın altında olması da şartlar arasındadır. Aksi halde engelli konut kredisi almak mümkün olmayacaktır.

TOKİ evlerine nasıl girebilirim?

TOKİ başvurusu, e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. e-Devlet TOKİ başvurusu, belirli kriterleri sağlayan vatandaşlarca yapılabilecek. Başvuru şartlarına uygun olup olunmadığına iyice emin olunmasının ardından TOKİ başvurusu yapılacak.

Engelliler vergi öder mi?

ENGELLİLİK İNDİRİMİ UYGULAMASI Engellilik indirimiyle çalışma gücü kayıp oranı asgari yüzde 40 ve üzerinde olanların ücret veya kazançlarına, girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda vergi indirimi uygulanıyor.

Engelli konut kredisi nasıl alınır?

Engelli konut kredisinin alımında istenen belgeler şu şekilde sıralanabilir:
  1. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.
  2. İkametgah belgesi.
  3. Engelli maaşı haricinde geliri gösteren gelir belgesi.
  4. Engelli birey çalışıyorsa maaş bordrosu.
  5. Engelli maaşı alındığına dair gelir idaresinden alınacak belge.
Daha fazla öğe...

Engelli konut kredisi var mı?

2021 Yılında engelli konut kredisinin faiz oranları bankalara göre değişiklik gösterir. %0,5 ile %1.5 arasında değişen faiz oranları ile engelliler için konut kredisi verilme imkanı vardır. ... Bu nedenle şartları sağlamayan kişilerin konut kredisi alması mümkün olmayacaktır.