Yeni doğan kedi yavrusuna ne verilir?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan kedi yavrusuna ne verilir?
  2. Yeni doğmuş yavru kedi buldum ne yapmalıyım?
  3. Annesini emmeyen yavru kedilere ne verilir?
  4. Yeni doğan kedi kabızlık nasıl giderilir?

Yeni doğan kedi yavrusuna ne verilir?

En ideali kolay hazırlanabilir yavru kedi/köpek süt tozlarından kullanmaktır. Bunu herhangi bir Veteriner Kliniğinden veya Pet mağazasından temin edebilirsiniz. Yine aynı yerlerde satılan yavru kedi/köpek biberon setlerinden de almanız gerekmekte. Eğer bunları bulamıyorsanız keçi sütü ufaklıklar için en idealidir.

Yeni doğmuş yavru kedi buldum ne yapmalıyım?

Yavru kediyi bulduğunuz yuvadan hemen almayınız anneleri bazen yiyecek bulmak,avlanmak için yuvadan ayrılmış olabilir yuvasına geri dönebilir. Bir süre bulduğunuz bölgeyi gözlemleyiniz eğer anne 5-6 saat kadar uzun bir süre gelmediyse yavruyu alıp besleyin ancak bölgeyi kontrol etmeye devam ediniz.

Annesini emmeyen yavru kedilere ne verilir?

İlk zamanlar yavru kedinize her 3-4 saatte bir biberonla kedi sütü vermelisiniz. Veteriner kliniklerinde, marketlerde kedi sütü satılmaktadır. Asla inek sütü ya da başka bir süt kullanılmamalıdır.

Yeni doğan kedi kabızlık nasıl giderilir?

Annesi olmayan yavru kediye bakıyorsanız ve çişini, kakasını siz yaptırıyorsanız daha sık aralıklarla ve daha uzun süre masaj uygulayın. Kuru mama ile beslenmeye başlandıysa kabızlık durumlarında bir kaç kez yaş mama verilebilir. Aynı şekilde yaş mama içerisine de 1 çay kaşığı zeytin yağı ekleyebilirsiniz.