Vanilya yerine şekerli vanilin kullanılabilir mı?

İçindekiler:

  1. Vanilya yerine şekerli vanilin kullanılabilir mı?
  2. Vanilya şekeri vanilin mı?
  3. Şekerli vanilin ile ne yapılabilir?
  4. Vanilya kokusu nereden gelir?

Vanilya yerine şekerli vanilin kullanılabilir mı?

Yaygın bir kullanım alanı olan dondurma ve çikolata üretiminde de kullanılan çok sevilen bir aroma vericidir. Peki vanilya ile marketlerde paket içinde satılan şekerli vanilin aynı şey midir? Kesinlikle hayır…

Vanilya şekeri vanilin mı?

Vanilin aslında vanilyanın içinde bulunan, kokusunu sağlayan ana etken maddedir. Vanilyanın içinde bulunan yüzlerce aroma veya tat verici bulunur, bunlardan kimyasal olarak sadece vanilin taklidi elde edilebilmiştir. İşte paketlenmiş “şekerli vanilin” aslında bir anlamda taklit vanilyadır.

Şekerli vanilin ile ne yapılabilir?

Şekerli vanilin her türlü kek, kurabiye, tatlı çörek, süt ve hamur tatlılarında kullanılabilen koku verici aromadır. Küçük paketlerde satılan şekerli vanilin, vanilya ile bütün kek, kurabiye, sütlü tatlı tariflerinde yer alır. Yaygın bir kullanım alanı ise dondurma ve çikolatadır.

Vanilya kokusu nereden gelir?

Kokusu Meksika sınırından dünyanın her tarafına yayılan ve gıdadan kozmetiğe pek çok alanda kullanılan hoş kokulu vanilya, aromasıyla olduğu kadar lezzetiyle de damaklarda cezbedici bir etki yaratıyor. ... Vanilya, ticari olarak en çok Meksika kökenli vanilya orkidesinden elde ediliyor.