Badem yağının yüze faydası nedir?

İçindekiler:

  1. Badem yağının yüze faydası nedir?
  2. Badem yağının neye faydaları var?
  3. Badem yağı kaş ve kirpik uzatır mı?
  4. Tatlı badem yağı yüze zarar verir mi?

Badem yağının yüze faydası nedir?

Tatlı badem yağının düzenli kullanılması halinde cilde faydaları şöyledir: Cilt tonunu eşitleyerek cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Cildin nem dengesini sağlayarak kuruluğu önler, cildin pul pul dökülmesine engel olur. Makyaj kalıntılarını derinlemesine temizleyerek gözeneklerin açılmasını sağlar.

Badem yağının neye faydaları var?

Düzenli olarak tüketildiğinde iyi kolesterolün yükseltir, kötü kolesterolünse düşürür. İçeriğinde tekli doymamış yağ asitleri bulunan tatlı badem yağı kalp sağlığı için de oldukça faydalıdır. Sürekli kırılan zayıf tırnakların güçlenmesini sağlar. Ayrıca tırnaklarda mantar enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılır.

Badem yağı kaş ve kirpik uzatır mı?

Pek çok uzmana göre badem yağının kaş ve kirpik bölgesindeki kan dolaşımını arttırarak yeni kılların çıkmasına yardımcı olur. İçerdiği vitamin ve mineraller ile kaş ve kirpiklerin çıkmasını sağlarken var olan kirpik ve kaşların uzamasına da yardımcı olmaktadır.

Tatlı badem yağı yüze zarar verir mi?

Sadece gıda olarak tüketimi değil cilde uygulanması da ciddi tehlikelere neden olabilir. Ayrıca cildi çok hassas olan ve sık sık alerjik reaksiyonlar geçiren kişiler uzman bir doktora danışmadan tatlı badem yağını kullanmamalıdır.