Excelente lime nedir?

İçindekiler:

  1. Excelente lime nedir?
  2. Misket limonu tadi nasil?
  3. Lime Limon farkı nedir?
  4. Misket limonu nerelerde kullanılır?
  5. Misket Limon ne zaman toplanır?
  6. Yeşil limon uzun süre nasıl saklanır?

Excelente lime nedir?

Keskin aroması ve kendine özgü kokusu ile dikkat çeken Excelente Lime, C vitamini başta olmak üzere vitamin ve mineral açısından zengin bir tropikal bir turunçgil çeşididir. Limona göre daha küçük boyuta sahip olan lime mikset limonu, tatlımsı keskin bir ekşi tada sahiptir.

Misket limonu tadi nasil?

Bu meyve birçok yerde, lime isminin yanında misket limonu olarak da adlandırılmaktadır. ... Tatlı ekşi lezzetiyle göz dolduran lime limon, normal limonla karıştırılsa da kendine has bir tadı olan özgün bir meyvedir.

Lime Limon farkı nedir?

Lime yani misket limonu, limona göre daha düşük pH değerine sahiptir, bu durum limona göre daha asitli olması anlamına gelir. Limona göre daha acı bir tada sahip olan lime, ayrıca daha fazla karbonhidrat ve daha az protein içerir.

Misket limonu nerelerde kullanılır?

Meksika ve Latin Amerika mutfaklarında bolca kullanılır. Bazı kültürlerde kurutulup baharat olarak da kullanıldığı görülür. Sıcak yemekler, tatlılar, pastalar ve daha birçok alanda misket limonun eşsiz lezzetinden yararlanılır.

Misket Limon ne zaman toplanır?

Hasat Kasım ayı ortalarından itibaren başlar.

Yeşil limon uzun süre nasıl saklanır?

Limon Uzun Süre Nasıl Saklanır?
  1. Limon dilimlenmişse streç filme sarılarak veya kapağı kapalı bir kavanoza konularak buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir.
  2. Limon bütün bir haldeyse, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir.
  3. Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Daha fazla öğe...