Yeşil kart başvuru sonucu nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Yeşil kart başvuru sonucu nasıl öğrenilir?
  2. Yeşil kart nereden bakılır?
  3. Yeşil kart yardımları nelerdir?
  4. Green Card başvuruları ne zaman belli olur?
  5. Kimler yeşil kart sahibi olabilir?
  6. Yeşil kartlılara para yardımı yapılıyor mu?
  7. Muayene ücreti ne kadar hastane 2021?

Yeşil kart başvuru sonucu nasıl öğrenilir?

Kurumlar sayfasından “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” seçeneğine tıklanmalıdır. Aile ve Çalışma Bakanlığı işlemlerinin yapıldığı sayfanın açılmasının ardından, yeşil kart sorgulaması için “Gelir Testi Sonucu Sorgulama” bölümüne tıklanmalıdır.

Yeşil kart nereden bakılır?

Yeşil kart alabilmek için öncelikle gelir testi yaptırılması gerekmektedir. Gelir testi için başvurular ikametinizin bağlı olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Daha sonra gelir testi sonuçlanınca bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'na uğramalısınız.

Yeşil kart yardımları nelerdir?

2021 Yeşil Kartlılara Verilen Para ve Devlet Yardımları Nelerdir?
  • Engelli yardımı
  • Kömür yardımı
  • Dul olma yardımı
  • Doğum ve süt parası
  • Yaşlılık yardımı
  • Aşı yardımı
  • Gebelik yardımı
  • Eğitim yardımı
Daha fazla öğe...•BE

Green Card başvuruları ne zaman belli olur?

Green Card çekilişleri her yıl ekim ayının ilk haftasında başlayarak kasımın ilk haftasına kadar devam eder. 2022 yılı çekilişi (DV2022) bu yıl da Amerika resmi çekiliş internet sitesi DV Lottery üzerinden yapılacak.

Kimler yeşil kart sahibi olabilir?

Yeşil Kart Sahibi Olabilmek için Öngörülen Şartlar Başvuru yapan kişinin hiçbir sosyal güvencesinin bulunmaması ve aylık geliri ya da aile içindeki gelir payının brüt asgari ücretin 1/3'ünden az olması, Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşı olması gerekmektedir.

Yeşil kartlılara para yardımı yapılıyor mu?

Devletin yeşil kartlılara maddi yardım olarak en çok verdiği yardım diyebiliriz. Gebelik yardımı aylık 45 TL'dir. Ödemeler PTT'lere anne adına yatırılmakta olup 2 ayda bir hesaplara geçmektedir. 65 yaşını doldurmuş vatandaşlarımıza verilen bir diğer yardım ise 65 yaş yaşlılık maaşıdır.

Muayene ücreti ne kadar hastane 2021?

Katılım payı yani devlet hastanelerinde muayene olma durumunda sigortalılardan alınan ücret eczanelerde ödenir. 2021 yılında zamlanan katılım payı devlet hastaneleri için 6 TL, araştırma hastaneleri için 7 TL, üniversite hastaneleri için ise 8 TL tutarında belirlenmiştir.