Destek eğitim odası en fazla kaç saat ders verilir?

İçindekiler:

  1. Destek eğitim odası en fazla kaç saat ders verilir?
  2. 30 saat derse olan öğretmen destek eğitim verebilir mi?
  3. Özel eğitimde destek eğitim hizmeti nedir?
  4. Destek eğitimi Haftada kaç saat verilir?
  5. Eğitim destekleri nedir?
  6. Destek eğitimde neler yapılır?
  7. Kaynaştırma ve Destek eğitim Hizmetleri nelerdir?

Destek eğitim odası en fazla kaç saat ders verilir?

Sınıf öğretmenleri maaş ve ek ders karşılığı görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.

30 saat derse olan öğretmen destek eğitim verebilir mi?

Özel eğitim öğretmeni 30 saate ek 8 saat destek eğitim odasında görev alabilir. Bu kapsamda normal müfredat kapsamında girdiği dersler de dâhil olmak üzere toplam da 38 saat ders görevi alabilir. ... Destek eğitim odasında verilen derslerin ek ders ücreti % artırımlı ödenir.

Özel eğitimde destek eğitim hizmeti nedir?

4 Destek eğitim hizmetleri; özel gereksinimi ve/veya engeli olan öğrencilerin tıbbî ve eğitsel değerlendirme ve tanılama sonucunda belirlenen eğitim ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine, ailelerine, öğretmenlerine ve okul personeline uzman personel, araç-gereç, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanmasıdır.

Destek eğitimi Haftada kaç saat verilir?

Okul yöneticileri destek eğitim odasında görev alabilirler. Okul yöneticileri aylık karşılığı girmek durumunda oldukları ders görevlerini tamamladıktan sonra, hafta- da 6 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler.

Eğitim destekleri nedir?

Destek Eğitim Odası”, okul ve kurumlarda, kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sunulan eğitim hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanmaları amacıyla özel araç- gereçler ile ...

Destek eğitimde neler yapılır?

Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim performansları dikkate alınarak birebir eğitim yapılır. Ancak; BEP geliştirme birimi gerektiğinde eğitim performansı aynı seviyede olan öğrencilerle birebir eğitimin yanında 3-6 öğrencinin bir arada eğitim alacağı grup eğitimi de yapılması için karar verebilir.

Kaynaştırma ve Destek eğitim Hizmetleri nelerdir?

Kaynaştırma, Özel eğitimde en sık kullamlan anlamıyla, "Gerektiğinde özel gereksinimli öğrenciye ve/veya sınıf öğretmenine destek özel eğitim hizmetleri sağlanması koşulu ile, özel gereksinimli öğrencinin normal eğitim or tamında eğitilmesidir." (Kırcaali-İftaı; 1992, s.45).